banner564

TBMM’de tansiyon yükseldi

Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş’ın katılmadığı Yeni Yasama Yılı açılışında, Erdoğan kürsüye çıktığında HDP Grubu Genel Kurul'u terk etti

TBMM’de tansiyon yükseldi
banner598
TBMM Genel Kurulu'ndaki Yeni Yasama Yılı'nın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ katılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a gelişi sırasında ayağa kalkmayan HDP grubu, İstiklal Marşı okunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüye çıkarak konuşma yapacağı sırada Genel Kurul'u terk etti.
Meclis'in yeni yasama yılının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Erdoğan, yeni yasama yılı açılışında konuşma yaparken, muhalefet sıralarından gelen kimi itirazlar üzerine, tansiyon yükseldi. Erdoğan, muhalefet milletvekillerine, "Biz o bölgeye çok gittik. Siz kaç kere gittiniz onu söyleyin. O bölgelerde teşkilat bile kurmadınız. Kuramıyorsunuz. Gidin o bölgelerde çalışma yapın. İlçeleri bile dolaşıyorum. Rahatsız mı oldun? Rahatsız mı oldun? Ben sayıyorum gereği neyse onu yapın. Terör akrep gibi eninde sonunda kendisini taşıyanları da sokar. Siz bu kürsülerin çok acemisisiniz. Ben nereye hitap edileceğini çok iyi bilirim. Terör örgütlerini doğrudan ya da dolaylı destekleyen tüm ülkelerin bu tavırlarından vazgeçmemelerini bekliyoruz. Tuttuğunuz maşalar gün gelecek, sizin elinizi de yakacaktır" diyerek karşılık verdi.

"78 milyonun bir, beraber…"  
TBMM'nin 23 Nisan 1920'de, ülkenin tüm renklerini kucaklayan bir anlayışla kurulduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,"95 yıllık süreçte, kimi dönemlerde, farklı etnik kökenlere, inançlara, mezheplere baskı yapıldığı, tabii ki inkâr edilemez bir gerçektir. Bu manada, inançlı kesime de, farklı düşünenlere de, Kürtlere de, başka kesimlere de haksızlıklar yapılmıştır, hatta zaman zaman bu haksızlıklar zulme dönüşmüştür. Biz, ilk gençlik yıllarımızdan itibaren bu haksızlıkları bizzat yaşamış, bunlara bizzat şahit olmuş kişileriz. Bu haksızlıkları inkâr etmediğimiz, tam tersine bu haksızlıkları yüksek sesle ifade ettiğimiz, tarihin kayıtlarında mevcuttur" dedi. Tüm siyasi hayatı boyunca olduğu gibi bugün de, hiçbir şahsi çıkarın, rütbenin, payenin peşinde olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletim beni rütbelerin en büyüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Ben, Büyük Türkiye, Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye, 78 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu bir Türkiye mücadelesi veriyorum" şeklinde konuştu.

"Mücadele sürecektir" 
Terör saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu örgüt ülkemiz ve milletimiz için tehdit olmaktan çıkartılana, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar, bu mücadele sürecektir. Bakın silahların susması demiyorum. Kimi siyasiler, kimi medya kuruluşları, kimi hain ve harici odaklar terör örgütünü desteklese de, Türkiye, istiklal ve istikbal mücadelesinden kesinlikle taviz vermeyecektir. Milletimiz, kimin gerçekten teröre karşı mücadele verdiğini, kimin de terörün yanında, arkasında durduğunu, terörü perdelediğini görmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin askerini, polisini, korucusunu, A şahsının, B şahsının askeri, polisi, korucusu gibi göstermek, teröriste alenen sahip çıkmaktır. Teröristler her gün güvenlik güçlerimize saldırırken, bunlarla mücadele edenleri itham etmek, teröre destek vermektir. Terörden siyasi rant ummak, aynı şekilde terörü desteklemektir" diye konuştu.

"Baskıyla ipotek konuldu" 
7 Haziran seçimleri öncesinde, milletimizin iradesine tehditle, baskıyla, şiddetle ipotek koymaya çalışanların kurdukları tezgâhların tespit edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına "Buna rağmen, seçim sonrasında sürecin demokrasinin, hukukun, vicdanın, ahlakın, izanın sınırları içinde yürüyeceğine olan inancımızı muhafaza etmeye çalıştık. Ancak terör örgütü ilk fırsatta silahlarını, bombalarını, tuzaklarını harekete geçirmekten geri durmadı. Bununla da kalmayıp, 'hadiseleri şahsımın ve hükümetin başlattığı' propagandasını yaparak, gerçeği örtme, hedef şaşırtma çabası içine girdiler. Maalesef aynı propagandaya, medya başta olmak üzere, çeşitli kesimlerden de destek verenler olduğunu görüyoruz" diyerek devam etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473