banner564

Tüm ülkelere çağrı yaptı

Gana’da temaslarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörü lanetlemek ve karşı tavır almak durumundayız” dedi

Tüm ülkelere  çağrı yaptı
banner598
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gana Devlet Başkanı Mahama başkanlık sarayında ikili anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Terör olayları konusunda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Mahama şunları kaydetti: 
“Bizler Türkiye ile tam anlamıyla dayanışma içindeyiz hem terörle mücadele hem Suriye konusunda Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye Suriye’ye barış getirmede önemli rol oynamaktadır. Terörist saldırıları kınadık ve kınamaya devam edeceğiz”
Gana halkına gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana’nın bölgenin aktif diplomasisinin ilham kaynağı olduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde dünya barışına müşterek kaktı sağlamakta kararlıyız. Türkiye ve Gana mevcut işbirliğini geliştirme amacındadır” dedi.

Gana ile ticaret gelişecek
Cumhurbaşkanı imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini daha da kuvvetlendireceğini ifade ederek, “İnanıyorum ki ticaret hacmimizi 2020’de 1 milyar dolara çıkacağız. 150’yi aşkın firmamızla buradayız.” dedi. 
Erdoğan görüşmelerde terör konusunun da ele alındığını ve iki ülkenin teröre karşı ortak mücadele kararı aldığını belirterek şunları kaydetti: 
“Özellikle Gana ve Nijerya ve bu bölgedeki terörle ilgili sıkıntıları ele alırken aynı şekilde Ülkemizdeki terörle ilgili yaşadıklarımızı değerlendirme fırsatımız oldu. 35 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak terör örgütlerinin hedeflerini, yöntemlerini çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız. Türkiye Gana’nın ve Ganalı kardeşlerinin yanındadır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473