banner564

Türk milleti ayakta

Hain terör örgütü İstanbul’dan sonra Kayser’de bomba yüklü araçla askerimize saldırdı 14 kişi şehit oldu, 55 kişi de yaralandı

Türk milleti ayakta
banner598
Kayseri dün sabah saatlerinde terör saldırısıyla sarsıldı. Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınında bomba yüklü bir otomobil, saat 08.45'te halk otobüsünün yanında infilak etti. Üniversite yerleşkesinin 500 metre uzağında meydana gelen şiddetli patlamada, çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Çarşı iznine çıkan askerleri taşıyordu
Kayseri Hava İndime Tugayı'ndan (Kayseri 1. Komando Tugayı) çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin otobüste bulunduğu ifade edildi.

TSK: Saldırıda 14 kişi şehit oldu
Genelkurmay Başkanlığı, izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yönelik saldırıda şehit sayısını 14 olarak açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Bakanlar Kayseri'de
Bu arada, saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'ye gitti.

Teröristin kimliği belirlendi
Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğinin belirlendiğini açıklayan Bakan Soylu, "Olayla ilgili tüm soruşturmalar gerçekleştiriliyor. Şu anda 7 kişi gözaltında, 5 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

İkinci araç iddiası
İki araçla olay yerine gelindiği ve ikinci araçla saldırı anının kameraya alındığı öne sürüldü. Gözaltına alınanlardan 2'sinin patlama anını sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı iddia edildi.

Otobüsü takip etmiş
Terör saldırısının ardından başlatılan soruşturma için 8 savcı görevlendirildi. Soruşturmada bombalı aracın bir gün önce Malatya-Kayseri karayolundan Pınarbaşı ilçesine oradan da kent merkezine götürüldüğü belirlendi. Canlı bombanın, bombalı araçla askerlerin bulunduğu halk otobüsünü takip ettiği ve ardından saldırıyı gerçekleştirdiği saptandı.

Sahte ikiz plaka
Kırmızı ışıkta duran otobüsün yanında patlayan aracın 71 plakalı olduğu öğrenildi. Bomba yüklü araçta kullanılan plakanın, Kırıkkale'de yaşayan A.T'nin üzerine kayıtlı hafif ticari araca ait olduğu belirlendi. Aracın sahibinin bilgisine başvuruldu. Polis ekipleri, plakanın, Şanlıurfa'dan çalınan ve eylemin gerçekleştirildiği aynı marka ve model araca sahte "ikiz plaka" olarak takıldığını saptadı.

Kaynak: Beşiktaş saldırısına benziyor
Olayın Beşiktaş'taki saldırıya benzediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar" diye konuştu.

Güneydoğu'da görev yapan özel birlik
Saldırıda hedef alınan askerlerin bağlı olduğu tugay, Doğu ve Güneydoğu'ya komando sevkiyatının yapıldığı özel birliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Saldırıda şehit olan 14 askerden 7'si için tören düzenlendi. Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı'nda düzenlenen törende, Şehit Piyade Çavuş Fehmi Barçın, Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran, Şehit Piyade Er Serdar Amak, Şehit Sıhhiye Er Hasan İlhan, Şehit İstikam Er Kenan Döngel, Şehit Muhabere Onbaşı Abdulsamet Özen ve Şehit Sıhhiye Er Kamil Tunç'un Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından özgeçmişleri okunan şehitler için dua edildi. Törenin ardından şehit Barçın'ın naaşı Bursa'ya, şehit Duran'ın naaşı Kırşehir'e, şehit Amak'ın naaşı İzmir'e, şehit İlhan'ın naaşı Denizli'ye, şehit Döngel'in naaşı Sinop'a, şehit Özen'in naaşı Kocaeli'ne ve şehit Tunç'un naaşı ise Afyonkarahisar'a gönderildi.
Aynı saldırıda şehit olan diğer askerlerin naaşları, otopsi işlemlerinin ardından memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474