banner564

Türk siyaseti karıştı

MHP’yi karıştıran Tuğrul Türkeş’in, 2 aylık hükümette başbakan yardımcısı olması bekleniyor

Türk siyaseti karıştı
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde yer alma teklifini kabul ederek partisinde tartışmalara neden olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'i dün kabul etti.
Başbakanlık Resmi Konutu'na 17.55'te gelen Türkeş, buradan 19.20'de ayrıldı. Davutoğlu'nun Türkeş ile görüşmesinin yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Tuğrul Türkeş’in seçim hükümetinde Başbakan yardımcılığı görevini yürüteceği öğrenildi.
Konuttan ayrılırken otomobilinin camını açarak gazetecileri selamlayan Türkeş, "Açıklama yapıp yapmayacağı" sorusuna "Sonra" yanıtını verdi.  
Başbakan Davutoğlu ise gün içinde yaptığı açıklamada, Türkeş'in 'bütün baskılara karşı Anayasa'nın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiğini' savundu. Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de "Şimdi Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada bu tavrı 'tarihin yazacağını' söylüyor. Tarih sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ‘hayır, hayır, hayır’ diyenleri de yazacak." cevabını verdi. 
Katıldığı bir etkinlikte konuşan Davutoğlu, önceki gün seçim hükümeti için muhalefetten milletvekillerine yaptığı bakanlık teklifine de değindi. Davutoğlu, “Hepinizin takip ettiği gibi dün değerli milletvekillerine teklifi yaptık. Hepsine teşekkür ediyorum, cevap vermiş olanlara. Nihayet bu bir tekliftir kabul edip etmemek onların iradeleridir. Siyasi parti iradeleri değildir.” dedi. 
Ardından da teklifi kabul ettiği için parti içinde tartışmalara neden olan MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş hakkında şu ifadeleri kullandı: “Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün baskılara karşı Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle olumlu cevabını aldıktan sonra görüştüğümde kendisine de ifade ettim. Böyle dönemler ağır sorumluluk alma ahlakına, devlet ahlakına sahip olanları da olmayanları da ortaya koyar. Terörle mücadele ediyoruz. Türkiye etrafında bir ateş çemberi olan bir ülke olarak son 30 yılın belki de en kritik güvenlik sorunları ile karşı karşıya. Küresel ekonomik kriz var. Ülkenin 13 yılda elde ettiği kazanımlar ile ilgili ciddi riskler var ve ülkenin istikrarı itibarıyla da önemli yüzleşmelerle de karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde eğer bir kişi kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa bu ağır sorumluluktan kaçıyor demektir. Ama eğer bir kişi Sayın Türkeş gibi bu teklifi kabul ediyorsa bir menfaat peşinde değil ülkenin geleceği peşinde olduğunu ortaya koymuş demektir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473