banner564

Nebi Kansu filmlerden mi etkilendi?

160 bin liralık soygun girişiminde Zehra Özay’ın boğazına bıçak dayayıp, zarar vermekle suçlanan kar maskeli Nebi Kansu da tutuklandı

Nebi Kansu filmlerden mi etkilendi?
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de, aksiyon filmlerindeki sahneleri aratmayan bir şekilde gerçekleştirilmek istenen soygun olayının firari zanlısı Nebi Kansu, Alayköy’de tespit edilerek tutuklandı.
Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu ile birlikte Bektaş Gıda Pazarı çalışanı Zehra Özay’ı bıçak zoru ile soymaya çalışan ve soygun sırasında şiddet uygulayarak Özay’ın yaralanmasına neden olan Nebi Kansu dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Nebi Kansu’nun bu olayı filmlerin etkisi altında kalarak mı yaptığı ise araştırılıyor.
Duruşmada, zanlı Nebi Kansu’nun, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Çoskunsu gözetiminde başına kar maskesi takıp saat 10.55 sıralarında bankaya para yatırmaya giden Zehra Özay’a saldırdığı belirtildi. 

Boğazına bıçak dayadı…
Zanlının, işyerine ait araç içerisinde olan Özay’ın boğazına bıçak dayadığını kaydeden polis, Zehra Özay’ın direndiğini ancak zanlının içinde 160 bin TL olan çantayı çekmeye çalıştığını ve Özay’ı yerlerde sürüklediğini söyledi. Zanlının çevre sakinleri tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydeden polis, olaydan sona zanlı Kansu’nun Orçun Çokunsu’nun yardımı ile Soyder’in kullanımındaki araçla kaçtığını söyledi. 

Soyder ve Coşkunsu aynı gün yakalanmıştı
Zanlı Hasan Yüksel Soyder ile Orçun Çoşkunsu’nun aynı gün yakalandığını ancak zanlı Kansu’nun kaçtığını kaydeden polis, zanlının önceki gün Alayköy bölgesindeki gözaltına alındığını söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, olayda kullandığı kar maskesi ve eldivenlerin yerini polise gösterdiğini açıkladı. 

Kansu: Bıçak kullanmadım
Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı alan zanlı bıçak kullanmadığını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474