banner564

Türkiye beyaza büründü

Ülke genelinde 5 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Türkiye beyaza büründü
banner598
Kar yağışı Türkiye'yi batıdan doğuya beyaza bürüdü. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar doyasıya eğlenirken sürücüler ise yollarda perişan oldu. İstanbul-Ankara otobanı, Bolu Dağı mevkiinde tipi ve TIR'ların kayması sebebiyle trafiğe kapandı. Mahsur kalan yolculara Kızılay ekipleri battaniye ve gıda ürünleri dağıttı.
Ülke genelinde 5 gündür etkili olan Kar yağışı, dün de devam etti. Güneydeki sahil şeridi hariç ülkenin neredeyse tümü beyaz örtüye büründü. Pek çok ilde okulların tatil edilmesiyle trafikte büyük sıkıntılar yaşanmadı. Ancak karla kaplanan şehirlerarası yollarda sürücüler mahsur kaldı. Türkiye’nin en önemli yolu olan İstanbul-Ankara otobanının Bolu mevkii TIR’ların kayması sebebiyle trafiğe kapandı. İstanbul-İzmir yolu da geçtiğimiz hafta iki gün boyunca kapalı kalmıştı.
Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. TEM’in Bolu Dağı geçişinde yolun karla kaplanması sebebiyle ulaşım tek şeritten sağlandı. 
Öte yandan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Tokat-Sivas, Sivas-Erzincan, Sivas-Kayseri, Sivas-Malatya, Denizli-Antalya ve Muğla-Antalya Karayolu’nun Serinhisar ilçesi bölümü ulaşıma kapandı. Konya’da ise şehrin Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta ve Aksaray’la irtibatını sağlayan yollar kar ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapatıldı. Doğu Anadolu’daki şehirlerde de binlerce köy ve bazı ilçelerin şehirlerle irtibatını sağlayan yolları kar altında kaldı. Samsun’da ise limana yanaşmaya çalışan ‘Saint Kitts ve Nevis’ bandıralı 1951 grostonluk kuru yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Su aldığı için çekilemeyen gemide bulunan 10 mürettebat, helikopter yardımıyla kurtarıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474