banner564

‘Türkiye güçlenmeli’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreninde’ konuştu

‘Türkiye güçlenmeli’
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güçlenen, gelişen Türkiye'nin giderek kendi sınırları dışında da daha etkin şekilde varlık göstermesi gerektiğini belirterek, "Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü, diğer yandan uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığımız bir dönemde atılan bu adımı (Anadolu'nun inşası) esasen geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Çünkü bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır, bunun başka çaresi yoktur." dedi.
    Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"nindeki konuşmasında, geminin Deniz Kuvvetleri için hayırlı olmasını diledi. 
F-35 türü uçakların iniş kalkış yapabileceği ilk gemi olacak Anadolu'nun projesinin hazırlanmasında ve inşasında emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür eden Erdoğan, en büyük, en ağır helikopterlerin dahi iniş kalkış yapabileceği Anadolu'nun, gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütülmesine imkan sağlayabilecek olması dolayısıyla çok önemli olduğunu söyledi.
   Erdoğan, "Güçlenen, gelişen Türkiye'nin giderek kendi sınırları dışında da daha etkin şekilde varlık göstermesi gerekiyor. Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü, diğer yandan uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığımız bir dönemde atılan bu adımı esasen geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Çünkü bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır, bunun başka çaresi yoktur." dedi.

Gerisi gelecek

    Savunma sanayi alanındaki mevcut projeleri hassasiyetle takip ederken tehditler ve fırsatlar bakımından ülkenin yeni konumuna uygun hazırlıkların da süratlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Açıkçası Türkiye'nin hala modern nükleer bir uçak gemisine sahip olmamasını büyük bir eksikliğimiz olarak görüyorum. Semalarımızda hala kendi savaş uçaklarımızın uçmuyor olmasını eksikliğimiz olarak görüyorum. Fakat bugün bir yönden de mutluyum çünkü silahlı insansız hava araçlarının dün ve bugün yaptıkları  tatbikatlarda aldıkları neticeden de mutlu olduğum ifade etmek istiyorum. Hamdolsun bunu yakaladık. İnşallah bunun gerisinin geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
   Erdoğan, nükleer santral aşamasına henüz yeni geçilmeye çalışıldığının farkında olduğunu belirterek, fakat ufkun geniş tutulması gerektiğini, bu tür projelerin hazırlıklarına bugün başlansa, sonuçlandırılmasının en az 5-10 yıl süren kapsamlı çalışmaları gerektirdiğini anlattı.
Başbakanlık görevini devraldıktan sonra arkadaşlarıyla Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun ve geleceğine ilişkin vizyonlarının kapsamlı bir analizini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
    "Sonuçta diğer bazı alanlarla birlikte savunma sanayine çok önem vermemiz gerektiğini tespit ettik. Bunun üzerine savunma sanayi projelerini kişisel himayem altına aldım, her biriyle özel olarak ilgilendim. Özel projede önümüze öyle engeller çıktı, daha doğrusu çıkartıldı ki öngördüğümüzden daha yavaş bir ilerleme kaydettik. Aslında bu projede onlardan bir tanesidir. Hani bürokratik oligarşi diyorum ya, bu bürokratik oligarşiden neler çektik neler. Şu anda belki de bu gemiyi bitirme noktasına gelecektik. Hep bu oligarşi. Buna rağmen ülkenin içinde bulunduğu istikrar ve güven ortamı sayesinde projeler birer birer hayata geçmeye başladı." 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473