banner564

“Türkiye’de ak yıllar başladı”

Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi

“Türkiye’de ak yıllar başladı”
banner598
AK Parti lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan partililerle buluştu. Burada konuşan Davutoğlu, "Bizim için iki grup vatandaşımız vardır. Bugün AK Parti’ye oy verenler, yarın verecek olanlar. Eminim her iki vatandaşımızdan biri de tekrar düşünecek, bir daha hesap edecek, bugünkü bayramdan daha büyüğünü inşallah 2019’da kutlayacağız.” dedi. 
Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Atatürk Havalimanı’nda seçim galibiyetine ilişkin konuşan Davutoğlu, son bir hafta içinde 3 bayram yaşadıklarını söyledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nin birinci bayram olduğunu anlatan Davutoğlu, “İkincisi 1 Kasım, demokrasi bayramı; Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlanması. Bu bayramı bize yaşatan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün 3 Kasım, AK Parti devriminin yıl dönümü. 3 Kasım 2002’de Türkiye’de ak yıllar başladı. 1 Kasım 2015’de de önümüzdeki onlarca yıllar sürecek bir başka ak yılların başlangıcı oldu. 1 Kasım 2002’de ilk ak devrimi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız'a da buradan selamlarımızı iletiyorum. Biraz önce birlikteydik, onun da selamları var size. Bu coşkuyu o da yaşıyor.” şeklinde konuştu. 
“Dünya demokrasi tarihinde böyle bir şey yoktur” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “13 yıl iktidardan sonra yüzde 49,5 ile bize millet güvenini gösterdi. Allah’a hamdediyoruz ve milletimize teşekkür ediyoruz. 

“Artışın tek sebebi samimiyet…”
Bana seçim gecesi gazeteciler, ‘bu artışın sebebi nedir?’ diye sordu. 4,5-5 ay içinde yüzde 41’lerden, yüzde 49,5’a. Dedim ki; tek bir sebebi var, samimiyet. Bu 5 ay içinde milletimiz samimiyet iradesine sahip olanlarla günlük siyaset yapanlar arasındaki farkı gördü. Milletimiz bu ülkeye aşkla bağlı olanlarla, seçim hükümetine dahi bakan vermekten kaçınanları gördü. Aşk, samimiyet, dava deyince akla AK Parti gelir. 
1 Kasım’da akşam Hz. Mevlana’nın huzurunda verdiğim sözü şimdi bütün bu beldelerin manevi mimarı, yüce Peygamber’in (sav) eve sahibi Eba Eyyub Ensari huzurunda da veriyorum. Biz bu topraklara ancak sevgi tohumları ekmek üzere geliriz. Bu seçimin mağlubu yoktur. Hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu seçimin galibi bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır. Aziz milletimizdir, demokrasimizdir ve bu seçimlerin galibi AK Parti kadrolarının millet aşkıdır.” 

“5 ayda 4,5 milyon oy…”
Bu seçimlerde en büyük payın İstanbul’un olduğunu anlatan Davutoğlu, “İstanbul’da oylarımız 985 bin arttı. Türkiye genelinde 4,5 milyon. Bu şu demek; demek ki biz 5 ayda 4,5 milyon vatandaşımızın gönlüne girmişiz. Bizim için iki grup vatandaşımız vardır. Bugün AK Parti’ye oy verenler, yarın verecek olanlar. Eminim her iki vatandaşımızdan biri de tekrar düşünecek, bir daha hesap edecek, bugünkü bayramdan daha büyüğünü inşallah 2019’da kutlayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474