banner564

Türkiye’de can kaybı 3 bin 81

Türkiye’de vaka sayısı 2 bin 936 artışla 117 bin 589 oldu

Türkiye’de can kaybı 3 bin 81
banner598

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs salgınına ilişkin son rakamları paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 89 kişi daha Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 3 bin 81 olurken, 2 bin 936 kişide daha Coronavirüs tespit edildi. Ayrıca dün 5 bin 231 hasta da iyileşti. Toplam vaka sayısı 117 bin 589 olurken, iyileşen hastaların sayısı da 44 bin 22'ye çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya platformu Twitter'den Türkiye'deki Coronavirüs salgınına ilişkin son rakamları paylaştı. Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiği verilere göre Covid-19 salgınında 89 kişi daha hayatını kaybetti. Ülke genelinde ilk vakanın açıklandığı 10 Mart tarihinden beri toplam can kaybı 3 bin 81 oldu. Ayrıca 43 bin 498 kişiye test yapıldı. 2 bin 936 kişide Coronavirüs tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 117 bin 589'a yükselmiş oldu. Dün açıklanan verilerde de iyileşen hasta sayısının yeni vaka sayısından fazla olduğu görüldü. Bakanlık 5 bin 231 hastanın iyileştiği bilgisini paylaştı. Başka bir ifadeyle iyileşen hastaların sayısı yeni vakaların iki katını aşmış durumda.  Öte yandan toplam iyileşen hasta sayısı da 44 bin 22'ye yükselirken toplam test sayısı da 991 bin 613 olarak bir milyona yaklaştı.  Bakan Koca, verileri paylaşırken, "Test sayısındaki artışa kıyasla vaka sayısındaki artış öngörülebilir düzeyde. İyileşen hastalarımızın sayısı 44.000'i, toplam vaka sayımızın da üçte birini geçti. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Tedbirde ısrarcı olalım" mesajını da paylaştı.

Tedbirler mayıs ayı boyunca devam edecek
Öte yandan Bakan Koca, Coronavirüs Bilim Kurulu'nun ardından son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Fahrettin Koca, ''Salgın bildiğiniz gibi 210 ülkeye yayılarak tüm dünyayı değiştirdi. İşin bu noktaya varabileceği akıllardan geçmiyordu. Türkiye sağduyusunu tam zamanında ortaya koydu. Gelinen noktada, dünyada 3 milyonu aşkın Coronavirüs hastası vardır. Yine DSÖ'nün verilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı da 218 bini geçmiştir” dedi.
Bakan Koca, “Biz Bilim Kurulu ile irtibat kurarak karar aşamasına geçiyoruz. Normalleşme konusunda da alınan tedbirler mayıs ayı boyunca devam edecek. 65 yaş üstü büyüklerimizi hiç olmazsa birkaç saat dolaşması yönünde, bununla ilgili net bir öneri olmadı.  Pik döneminde olduğumuzu söyleyebilirim. Ve de bir düşüş döneminde olduğunu da söyleyebilirim. Ancak izolasyonun bir kez daha önemli olduğunu hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474