banner564

Vatandaşa müjde verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, kredi kartı borçları başta olmak üzere ekonomik alanda atılacak adımları peş peşe sıraladı

Vatandaşa müjde verdi
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparken, vatandaşların büyük bir bölümünü ilgilendiren müjdeleri duyurdu. 16 yıllık AK Parti iktidarlarının en önemli özelliği sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmesidir diyen Erdoğan, müjdelerini şu sözlerle aktardı: Düzenli sosyal yardım alan vatandaşlarımızın aylık 150 kilovatsaate kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Yaklaşık 2.5 milyonun üstündeki hanede her ay ortalama 80 TL’lik borcunu devlet ödeyecek. Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kartı borcu olanların borçları tek bir banka çatısı altında toplanacak. Ziraat Bankası’ndan alacağı kredisiyle bu borcu kapatacak. Sonra da aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek. 2002’de 154 milyon lira olan hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018’de 31,1 milyar liraya yükseldi. Esnafa destek 202 kat arttı. Halkbank 2019’da 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak. Ocak’ta ödenecek tarımsal destekleri açıklayacağım. Fark ödemesi buğday, mısırı, çeltikte 550 milyon TL, Buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL, Çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL, Yem bitkileri desteği 268 milyon 600 bin TL, Sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon TL, Toplamda 2 milyar 35 milyon 300 bin TL…

Borçlar nasıl ödenecek?
Öte yandan Kredi kartı borçluları ile ilgili dün yapılan açıklama sonrası, ödemenin ayrıntıları da belli oldu. Borçlar 24 ay veya 60 ayda ödenebilecek. 10 bin TL'lik borç 24 aylık vadede 11 bin 732 TL olarak ödenebilecek.
10 BİN TL kredi kartı borcu olan kişi, 24 aylık vadede borç ödemeyi kabul ettiğinde aylık ödemesi 488 TL olacak. Bu kişinin yapacağı toplam ödeme ise 11 bin 732 TL.
Aynı kişi, 10 bin TL'lik borcunu 60 ay içinde ödemeye karar verirse aylık ödemesi 234 TL olacak. Toplam ödemesi ise 14 bin TL olacak. 
Ziraat Bankası kredi kartı borçlularına 24 aya kadar aylık yüzde 1.1, 60 aya kadar ise yüzde 1.2 faiz oranıyla 'birleştiren ihtiyaç kredisi' sunacak.

“Trump ile her an görüşebilirim”
Fırat'ın doğusundaki teröristlere yönelik düzenlenecek operasyonun hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok yakında Suriye topraklarındaki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur" dedi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump ile her an görüşebilirim. Bolton görüşmesinin ardından harekat her an olabilir" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474