banner564

Vatandaşlara güvence verdi

"Birileri Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez" dedi.

Vatandaşlara  güvence verdi
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, kendilerinin anladığı anlamda bir demokrasiyi savunmadığını ifade etti. 

"Adalet ve Kalkınma Partisi Kuzey Kore modeline göre görev yapan bir partidir. Kuzey Kore'de de bir diktatör var. Bütün dünyada alay konusu. Bizde de bir diktatör var, o da bütün dünyada alay konusu" diyen Kılıçdaroğlu, partinin kendisini bir kişinin iki dudağı arasına hapsettiğini, demokrasilerde bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlık görevini bırakması kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun bu kararı sonrasında mağduru oynadığını, ancak buna hakkı olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Mağduru oynayamazsın Sayın Davutoğlu. Sen yürekli bir adamsan sonuna kadar demokrasiyi savunacaktın. 23 milyon 600 bin kişinin oyunu ve hakkını savunacaktın" ifadesini kullandı.  

"Bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin"
Türkiye'de tüm yetkilerin tek kişide toplandığı bir sistemin hayata geçirilmeye çalışıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sen ne istiyorsun diyorlar? 'Valiyi, kaymakamı, hakimi, savcıyı ben tayin edeceğim. Milletvekili, belediye başkan adaylarını ben belirleyeceğim. Her şeyi ben yapacağım. Hele şu yasama, yargı, bunlar da ayak bağı. Bunların kaldıracağım. Hele siz beni bir seçin, gerisi Allah kerim' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Ne dedik? Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin" şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473