banner564

‘Kültürler kaynaşmalı’

BUN Öğretim Üyesi Bahar Aydın, KKTC’deki üniversitelerde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin uyumlarının nasıl artırılacağını anlattı

‘Kültürler kaynaşmalı’
banner598
British University Of Nicosia (BUN) Psikolojik Danışma Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Bahar Aydın, KKTC’deki üniversitelerde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin uyumlarını artırmaya yönelik nelerin yapılması gerektiğini anlattı.
 KKTC’nin tarihsel ve coğrafi konumuna işaret eden Aydın, “Aslında KKTC Doğu ve Batı kültürlerinin kaynaşmasından dolayı  zengin, modern ve ada kültürüyle, şiddetten uzak çok güvenli sosyal yaşamıyla, özellikle gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülkelerden dezavantajlı gençlerin yükseköğrenim görme hak, ihtiyaç ve arzularını karşılayan harikalar diyarıdır” dedi. 
KKTC’nin bu güzelliklerine “üniversiteler diyarı” değerini katabilmek ve bunun devamlılığını sağlayabilmek için uluslararası öğrencilerin stres yaşantılarına duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken British University Of Nicosia Psikolojik Danışma Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Bahar Aydın, “Dünyanın her yerinde olduğu gibi, KKTC’ye yükseköğrenim görme amacıyla gelen öğrenciler, bazı zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Bunlardan kültür şoku ve ev sahibi ülkenin dilini bilememekten kaynaklanan dil engeli dünyadaki en yaygın sorunlardır…” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473