banner564

Yabancı konuklar katılacak

"Seçilmiş" olması dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak

Yabancı konuklar katılacak
banner598
"Seçilmiş" olması dolayısıyla Recep Tayyip  Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak.
Erdoğan, yarın mazbata töreni ve yemin için Keçiören'deki konutundan Meclis'e geçerken, "Cumhurbaşkanlığı korumaları" eşliğinde Çankaya Köşkü'nden gönderilecek makam aracını kullanacak. Bu sırada, henüz yemin etmediği için Cumhurbaşkanlığı forsunun üzeri kapalı olacak.

İlk kez yabancı devlet başkanları
Meclis'teki yemin töreninden sonra fors açılacak. Erdoğan'ın makam aracına, yeminden sonra Cumhurbaşkanlığı yaveri eşlik edecek. Meclis'teki yemin törenine, ilk kez yabancı devlet başkanları da katılacak. Meclis Başkanlığı, genel kuruldaki özel locada Erdoğan'ın ailesine 30 kişilik yer ayırdı. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çocukları ve torunlarının, özel locadan yemin törenini izlemesi bekleniyor. 

Ermenistan da izleyecek
Öte yandan yemin ve devir teslim törenini izlemek için temsilci gönderecek devlet ve uluslararası örgüt sayısı 75'e yükseldi. Ermenistan töreni Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan'la izleyecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk kutal
Faruk kutal - 2 yıl Önce

İnsanlar okuduklarını ne kadar farklı anlıyor, şaşırıyorum. Şu yazıyı okuduktan sonra kahrolsun batı diye düşünen bu yazıyı anlamamıştır.

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Hickimse yani hickimsesin osmanli ile batının arasındaki fark şudur Osmanlı ele geçirdiği ülkelerden vergi almakla birlikte dinlerini dillerini değiştirmemiş efendi köle sistemi getirmemiştir ancak batı hem dibine kadar somurmus kolelestirmis dinlerini dillerini değiştirmiş tır Osmanlı'nın zayiflamasinin nedeni kara imparatorluğu olduğu için Amerika Güney Asya Pasifik Sahra altı afrikaya yayilamayip batılı ülkeler gibi o bölgelerin halklarını soykırıma ugratamayip altın gümüş vs vs lerini gemilerle ülkeye getirememesidir adam gibi kitap al oku zır cehaletinle bilip bilmeden cahil cahil ahkam kesme hem bilgisizsin hem beylik klişe palavraları sıkıyorsun cahil dogduysan biraz oku da hem cehaletin geçsin hem kendini gelistir

Cengiz Kaya
Cengiz Kaya - 2 yıl Önce

Bu arada Metin Bey bırakın Kıbrıs’ı Türkiye’de bile bu Falyalı olayı birinci gündem maddesi. Gazetecilik bir anlamda da günceli yakalamak değil mi? Doğa üzerine, insan ahlakı, çevre anlayışı üzerine yazılarınızı keyifle okumakla birlikte, sizin gibi deneyimli ve de üstelik Kıbrıs’ta yaşayan oralı bir gazetecinin kaleminden analizler bekliyoruz. Kıbrıs’taki kokuşmuşluğu ara ara yazıyorsunuz ama bu konuda henüz kalem oynatmadınız. Bugün değilse ne zaman?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474