banner564

“Yargı içinde paralel çete var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vicdanını vesayet odağının emrine verenler, adalete hizmet edemez” dedi

“Yargı içinde paralel çete var”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hukukçuları kabul etti. Hukuki Araştırmalar Derneği HUDER’in yanında, Hukuk ve Değişim Derneği, Hukuk ve Demokrasi Derneği ile Hukukçular Birliği derneklerinin üyelerinin yer aldığı kabulde, misafirler öğle yemeğinde ağırlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı içindeki bazı oluşumlara dikkat çekerek, "Yargıyı gerçek anlamda adalet üreten bir mekanizma haline getirmek için gerçekleştirdiğimiz reformların, bu grup tarafından, kendi amaçları doğrultusunda istismar edildiğini gördük. Hâkim-savcı unvanı taşıyan bazı insanların, kendi ülkelerine, kendi milletlerine ihanet ederek başlattıkları bu girişimi, hamdolsun, milletimizin ve sizlerin desteğiyle akamete uğrattık" dedi.
Erdoğan, kimi çevrelerce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden, burada kabul edilenlere yönelik yapılan eleştirilere değinerek, "Burası bir parti genel merkezi değil. Cumhurbaşkanının HSYK’ya, Danıştay’a kendi kontenjanından bir üyeyi atama yetkisi oluyor da, buradaki bir davete onların icabet etmesinden daha anlamlı ne olabilir. Bütün hâkim, savcı ve avukat kardeşlerimin bu özgüvene sahip olması gerektiğini ben özellikle ifade etmek istiyorum. Bu ölçüler olmadıkça, hukuku egemen kılamayız. Hukuku egemen kılmamız hakkı egemen kılmamız anlamına gelir. Bu konuda rahat olmamız, inandığımız yolda samimi bir şekilde yürümemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.


"Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet çetesi"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin enerji ve zamanlarını adalet sisteminin yeniden yapılandırılmasına ayırmışken, 17-25 Aralık 2013’te yargı içindeki bir çetenin, emniyet içindeki bir grupla birlikte, hükûmete ve şahsına yönelik bir darbe hazırlığı içinde olduğu gerçeğiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Erdoğan bu çeteyi ‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet’ olarak tanımladı.

Paralel yapılarla mücadele
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı içinde paralel devlet yapılanması adı verilen terör örgütüyle ilişkili ne kadar kişi varsa, eninde sonunda mutlaka hesap vereceğine, hak ettiği cezaya çarptırılacağına vurgu yaparak, "Aynı durum, bu yapının, emniyet teşkilatımızda, diğer kamu kurumlarımızda, eğitimde, ekonomide, her alanda faaliyet gösteren mensupları için de geçerlidir" açıklamasına yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474