banner564

“Tam güne geçilecek”

Ortak basın toplantısı düzenleyen Kalyoncu ve İzbul, Genel Sağlık Sigortası’nın 6 ay içinde yürürlüğe gireceğini belirtti

“Tam güne geçilecek”
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu ile Sağlık Bakanı Salih İzbul, dün düzenledikleri ortak basın toplantısında, sağlıkta yaşanan sıkıntıları değerlendirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Başbakan Ömer Kalyoncu ve Sağlık Bakanı Salih İzbul, sağlık sisteminde reform çalışmalarının devam ettiğini ve Genel Sağlık Sigortası’nın 6 ay içinde uygulamaya gireceğini açıkladı. 
Genel Sağlık Sigortası yanında, Döner Sermaye ve Performans Sistemi’nin de yürürlüğe girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Başbakan Kalyoncu ile Sağlık Bakanı İzbul, yapılacak yeni reform çalışmalarıyla sağlıkta ciddi anlamda bir tasarruf yapılacağını, bunun da sağlık çalışanlarının maaş ve ücretlerine olumlu bir şekilde yansıyacağını söyledi. 
Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da yer alan basın toplantısında konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, son günlerde sağlıkta yaşanan tedirginliklere dikkat çekerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bir doktora verdiği ceza ardından bazı doktorların istifa ettiğini, bazı doktorların da tedirginliklerinin sürdüğünü söyledi. 
Sağlık Sigortası’nın oluşumuyla ilgili olarak önemli bir kalemin hazırlanması üzerinde durulduğuna işaret eden Başbakan Kalyoncu, bu konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
Uygulamanın, şu anda var olan ve hekimlerin en çok şikayet ettiği “gelirlerin düşük olması” konusuna da önemli oranda çözüm olacağına inanç belirten Başbakan Kalyoncu, yeni sistemle birlikte tam güne geçileceğini, böylece daha çok hastaya hizmet verileceğini söyledi. 
Sağlık Bakanı Salih İzbul da, son dönemde alınan bir karardan dolayı sağlık servislerinde ciddi bir tedirginlik olduğuna dikkat çekerek, ikinci iş yasağı konusunun sadece sağlıkta değil, tüm sektörlerde tartışılan bir konu olduğunu anımsattı. 
Şu andaki esas amacın sağlıktaki reformun gerçekleştirilebilmesi olduğunu vurgulayan Bakan İzbul, bununla ilgili verdikleri taahhütlerin farkında olduklarını ve bu hedefe uygun ilerlediklerini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473