banner564

“Yazık günahtır bu ülkeye”

Kılıçdaroğlu, “Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil, 'Kaçak Saray'da oturuyor” dedi

“Yazık günahtır bu ülkeye”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran’da seçim oldu, 8’inde Türkiye demokrasiye uyandı. Şimdi kaosta kendi iktidarlarını korumak istiyorlar. Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil, 'Kaçak Saray'da oturuyor. Akan kanın sorumlusu odur, kaosun sorumlusu odur, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Yazık günahtır bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına." dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün toplanan CHP Parti Meclisi'nin açılış konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde son günlerde artan terör saldırıları vardı. Kılıçdaroğlu, "Bizim toplumsal barışa ihtiyacımız var. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıyorlar bazıları. Akan kandan beslenen siyasetçiler var. Ülkenin cumhurbaşkanı şehit cenazesini siyasi çıkarları için kullanıyor. Elinde mikrofon şehit anneleri ağlıyor, gözyaşları içinde. Elinde mikrofon 'ne mutlu size' diyor, çocuğunuz şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Çocuklarını neden askere göndermedin?
Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Niye sen o mutluluktan kaçındın, hangi gerekçeyle kaçındın? Çocuklarını niye askere göndermedin? Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit oluyor, başlarında oturup edebiyat yapıyorsun. O annelerin dramını biliyor musun sen? Hani analar ağlamayacaktı? Şimdi kandan besleniyorsun." diye konuştu.

Şehit olacakmış beyefendi…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından konuşmasında şehit olmak istediğini söyleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İşi o boyutlara getirdiler ki bunlardan birisi de kalktı dedi ki; 'benim de arzum ben de bir gün şehit olmak istiyorum'. Yani bu ülkenin insanları ile ancak böyle dalga geçilir. Şehit üzerinden yapıyorlar. Bunu söyleyen bakan da 20 korumayla geziyor, şehit olacakmış beyefendi. Altında da kurşungeçirmez araba üstelik şehit olacakmış bu beyefendi. Sen şehit olmak istiyorsan o koltuğu bırak, kırmızı plakalı arabayı da bırak, korumaları da bırak. Yandaşının maden şirketine git, orada işçiler nasıl çalışıyorsa öyle çalış bakalım. O zaman şehit olursun. Ben sana yolunu göstereyim. Yapabilirler mi bunu? Yapamazlar. Çünkü onlar her şeyi sömürdükleri gibi şehitliği de kendi çıkarları için sömürmeye başladılar. Bakın Erzurum’da bir şehit yakını, şehidin amcası ne söylüyor? ‘Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun’ diyor. Diyordu ya ‘ne mutlu anneler şehit verdi’ diye. ‘Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim cesedini alıyorum’ diyor. ‘Cumhurbaşkanı bunu bilsin ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu.’ Allah’tan hiç korku yok. Emin olun Allah’tan korktuğu konusunda ciddi endişelerim var. Allah’tan korkan bunu yapmaz. Vicdanı olan bunları yapmaz."

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474