banner564

Yürekler yanıyor

Hakkari ile Iğdır’daki terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler son yolculuklarına uğurlandı

Yürekler yanıyor
banner598
Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ile Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki  terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler dün memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Iğdır’da şehit olan polislerden Ali Koç ve Fehmi Şahin’in cenaze namazları, Ankara Kocatepe Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Fehmi Şahin’in yakın korumalığını yaptığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Gül, şehit ailelerine taziyelerini sunduğu sırada şehit polisin annesi Nezahat Şahin kendisine “Niye oğlumu yanında götürmedin?” diye yakındı. Acılı anne Gül gelmeden önce de “Oğlum herkesi korudu ama onu koruyamadılar.” diye ağıt yaktı.
Iğdır’da şehit edilen polis memurları Ali Koç ve Fehmi Şahin için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar gibi isimler katıldı.

Bursa, Yarbay Çalikcan’ı uğurladı
Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Yarbay İlker Çelikcan için Bursa'da tören düzenlendi. 
Cami avlusunda ve etrafında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine, şehidin babası Niyazi, annesi Fatma ve eşi Gaye Çelikcan ile yakınları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bazı milletvekilleriyle ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin eşi Gaye, İlker Çelikcan'ın çerçeveli fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmadı. 
Burada kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.
Çelikcan'ın cenazesi, daha sonra tekbirler eşliğinde Çalı Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.
Yarbay Çelikcan'ın naaşı, "helallik" alınıp dualar okunmasını takiben götürüldüğü Hamitler Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Zonguldak Yusuf’a ağladı
Iğdır'da polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan 5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci'nin (27) cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi. 
Şehit polis memuru Yelkenci'nin naaşı, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanında akrabaları, Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi ve emniyet personeli tarafından karşılandı.
Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omuzunda cenaze aracına konuldu.
Cenazenin Kozlu İlçe Belediyesine ait morga götürüldüğü, öğle namazını müteakip defnedileceği bildirildi.
Dilucu Sınır Kapısı'na giden memurların güvenliğini sağlayan polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında, teröristlerce yola yerleştirilmiş patlayıcının dün infilak ettirilmesi sonucu 13 polis şehit olmuştu.

Baba’nın oğluna zor vedası 
Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Burak Zor'un (25) cenazesi Samsun'a getirildi.
Iğdır'da düzenlenen törenin ardından şehit Zor'un cenazesi, uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Şehidin naaşını, baba Zikri, anne Arzu Zor, akrabaları ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz karşıladı.
Baba Zikri Zor, oğlunun fotoğrafını öpüp sarıldı.  "Oy yavrum Burak'ım" diyerek gözyaşı döken acılı baba, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Anne Arzu Zor ise "Ah yavrum, yavrum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin cenazesi uçaktan indirildiği sırada şehidin abisi Ercan Zor, görevlileri aşarak bir süre uçakta bulunan tabuta sarılarak ağladı.
Fenalık geçiren şehidin eşi Cansu Zor'a ise sağlık ekipleri müdahale etti ve tekerlekli sandalyeye oturttu. Annesinin kucağındaki 1,5 yaşındaki Eymen ise yakınlarına verildi. Şehidin cenazesi Kıranköy Mezarlığı gasilhanesine götürüldü.
İstanbul'dan 2 ay önce Iğdır'a tayin olan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli şehit Zor'un eşinin ve çocuğunun da Iğdır'da bulunduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473