banner564

Zaman daralıyor

Erdoğan, ABD ile 17 Ekim gecesi varılan mutabakat gereği belirlenen yerlerin 120 saat içerisinde boşaltılmaması halinde harekata devam edileceğini söyledi

Zaman daralıyor
banner598

 İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin ''Güvenli bölge ilan ettiğimiz yerlerin 120 saat içerisinde tamamen boşaltılması noktasında ABD ile anlaştık. Terör örgütüyle anlaşmadık” ifadesini kullandı. Erdoğan, mutabakata uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda harekatın bırakılan yerden devam ettirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Rize Dernekler Federasyonunca (RİDEF) Rize Valiliği himayesinde İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 11. Rize Tanıtım Günleri'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, Barış Pınarı Harekatı'na da değindi.
Türkiye ve ABD arasında yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin 13 maddelik ortak açıklamaya değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda 13 maddelik ortak bildirinin 120 saatlik bir süreci var. Bunun yarıdan fazlası geride kaldı. Buna uyulduğu takdirde ne ala, uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda biz tekrar Barış Pınarı Harekatı'nı bırakılan yerden aynen devam ettiririz. Bunu, Sayın Trump'ın gönderdiği heyete zaten söyledim. Attığımız bu adımların hepsi de sadece topraklarımızı korumaya yöneliktir.
Dünya, teröre karşı mücadele vermiyor mu? Lafa geldiği zaman veriyor, Türkiye verdiği zaman niye rahatsız oluyorsunuz? Bu mücadeleyi vereceğiz. Bölücü terör örgütünün yandaşları dışında, tüm Türkiye bu kritik dönemde gerçekten alkışlanacak bir dayanışma sergilemiştir."

Süreç işliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye sınırında kurulmaya çalışılan terör koridoruna öldürücü darbeyi indirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bunun yanında harekat, bölgemize yönelik emperyalist senaryoları da darmadağın etmiştir. Böylece ülkemiz, hem kendi güvenliğini hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünü garanti altına alacak hayati önemde bir adım atmıştır. Güvenli bölge ilan ettiğimiz yerlerin, tekrar ediyorum, 120 saat içerisinde tamamen boşaltılması noktasında ABD ile anlaştık. Perşembe gecesinden bu yana süreç işliyor. İlgili birimlerimizle sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyorum."

Umarım sözler tutulur
ABD’den verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini kaydeden Erdoğan şunları söyledi:
"Amerikalı müttefiklerimizden beklentimiz Türkiye'ye verdikleri sözlere bu sefer bağlı kalmalarıdır. Daha önce Münbiç'te yapılan oyalama taktiklerinin ülkemize kaybettirdiği zaman ortadadır. Bu tarz yanlış hesapların bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Türkiye olarak 17 Ekim mutabakatının Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir sıçrama tahtası olmasını arzu ediyoruz. İnşallah iki köklü müttefike yaraşır şekilde iş birliğimizi ticaretten terörle mücadeleye kadar her alanda daha da güçlendireceğiz.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474