banner564

Zana’ya mesaj

AK Partili Şahin, “Bu yemini çok beğendiğimiz, içimize sindiği için yapmış değiliz” dedi

Zana’ya mesaj
banner598
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP Milletvekili Leyla Zana'nın yemin metnindeki 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ibaresini kullanmasını değerlendirirken, "Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için yapmış değiliz. Çünkü hiçbir demokratik ülkenin meclisinde ve anayasasında olmayacak şekilde kötü yazılmış olan bir yemin metnidir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 
Şahin, TBMM'de yemin törenini yöneten CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Leyla Zana'nın yeminini kabul etmediğini, Anayasa'da yazılı olduğu şekliyle hiçbir ilave, değişiklik yapmadan metni tekrar etmesini istediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Kendisi gelmedi ve 'gelmeyeceğim' diye açıklamalar yapmış. Tabii ki Anayasa'da iç tüzük neyi gerektiriyorsa yapılacaktır. Ancak burada üzerinde durulması gereken önemli bir husus var. 6'ncı dönem yemin etmiş biriyim. Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz. Çünkü hiçbir demokratik ülkenin meclisinde ve anayasasında olmayacak şekilde kötü yazılmış olan bir yemin metnidir. İdeolojik kokan, ayrımcılık kokan, baştan sona imla hatalarıyla dolu ve tabii ki darbe ürünü bir anayasanın yemin metnidir. O bakımdan bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece, darbe ürünü 82 anayasası yürürlükte kaldığı sürece bu anayasa ve bu yemin metni hep tartışılmaya devam edilecektir."

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474