banner564

Ali Demirsoy çocuklara çevreyi, Asuman Kuyucu ise sulak alanları anlattı, Hasan Bağlar da hayvan fotoğrafları sergisi açtı

Saray cıvıl cıvıldı

Ali Demirsoy çocuklara çevreyi, Asuman Kuyucu ise sulak alanları anlattı, Hasan Bağlar da hayvan fotoğrafları sergisi açtı
banner598

Cumhurbaşkanlığı Sarayında çocukların çevre farkındalığını artırmak amacıyla ülke genelindeki ilkokullardan öğrencilerin katılımıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy çocuklara, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasının önemini anlatarak, çocuklara sorular sordu; onların eko sistemle ilgili sorularını yanıtladı.
Verilen bilgiye göre, etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı’nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Çevre Özel Danışmanı Prof. Dr. Şerife Gündüz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ve öğretmenler de katıldı.
Çocuklara çevrenin öneminin anlatıldığı etkinlikte, Asuman Kuyucu, sulak alan eko sistemle ilgili bilgi verdi; Hasan Bağlar’ın, Kıbrıs endemik, kuş, böcek ve hayvan türlerini kapsayan fotoğraf sergisi açıldı.
Demirsoy, kaynakların sınırsız olmadığını belirterek, çocuklara çevre konusunda çok dikkatli olmalarını, malzemeleri idareli kullanmaları öğüdünü verdi. 
Demirsoy’un konuşmasının ardından, çocuklar, “Nasıl bir çevrede yaşamak istersiniz” temalı resim çizdi. 
Bazı okullar, etkinliğe, Temiz Düşün Projesi kapsamında okullarında geri dönüşümden hazırladıkları malzemeleri de getirerek, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde sergiledi. Bir öğrenci, volkan patlaması deneyi yaptı. Etkinliğe katılan çocuklara, ikramda bulunuldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474