banner564

Başarı serüvenlerini  ve karşılaştıkları sıkıntıları anlattılar

8 Mart'ta 8 Kadın 8 Hayat

Başarı serüvenlerini  ve karşılaştıkları sıkıntıları anlattılar
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “8 Mart'ta 8 Kadın 8 Hayat” isimli söyleşi düzenledi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte,  İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Koordinatörü Aydan Başkurt konuştu.
Konuşmaların ardından moderatörlüğünü, DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen’in  yaptığı söyleşide  Yüksek Yönetim Dsenetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, ilk kadın Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Lefkoşa Merit Hotel Genel Müdürü Mine Gürses, Hamide Giyim Sahibi Hamide Kale,  Yedidalga’da çiftçilik yapan Nesrin Şerifali Şen,  Yeşilırmak’ta Erson Hoca’nın Çiftliği’ni işleten Nursel Ekici, Karpaz’da Revaklı House’u çalıştıran eko turizmci Emine Özbayrak ile iş kadını Işın Ramadan Cemil katılarak, birikimleri, çalışma yaşamında yaşadıkları zorluklar hakkında konuştular.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri,  konuşmasında kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak,  Kıbrıs Türk kadınının iş, sosyal sorumluluk, ekonomi, yargı ve birçok alanda  büyük başarılara imza atmalarını görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, emekçi kadınların mücadelesinin başlangıcının çok geçmişe dayandığını fakat yıl 2019 olmasına rağmen halen daha eşitlikten haksızlıktan ve istismardan konuştuklarını ve önüne geçmek için mücadele etmenin utanç verici olduğunu  belirterek, önceki nesillerin tamamlaması gereken görevin halen daha kendi boyunlarında asılı olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473