banner564

‘Kabul edilemez’

Kadınlar, Kıbrıs’taki şiddet olaylarından çok rahatsız

‘Kabul edilemez’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Tüm dünya ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bugün ülkemizde de kutlanacak. 
Her yıl gün dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenirken, Diyalog’a konuşan kadınlar sadece 8 Mart’ta değil her zaman kadın hakları ile ilgili konuların masaya yatırılması gerektiğini söyledi ve birçok konuda dert yandı.
Kadın haklarına yeteri kadar önem verilmediğini, toplumda hak ettiği yerde olmadığını ifade eden vatandaşlar, bunlar yetmezmiş gibi son zamanlarda artan şiddet olaylarının da tuz biber olduğunu ifade etti. Kadınlar, kendilerine yönelik şiddet olaylarının artışının kabul edilir bir durum olmadığını ifade ederek,  “Bu gibi konularda yasaların daha ağır cezalar vermesi gerekiyor” dedi.

Ne dediler… Ne dediler…

Sevcan İyici:
Kadının önemi toplumda bilinmelidir. Şu anda kadının bu toplumdaki önemi pek bilinmiyor. Kadınlar bir toplumun temel taşıdır ve onlara her zaman değerli ve önemli olduklarını hissettirmek gerekiyor. Kadınların toplumda hak ettikleri yerde olmadıklarını düşünüyorum. Kadınları çok daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Kadınlar iş hayatında çok zorluklara karşılaşıyor. Ben takdirname ile lise bitirdim hayvancılıkla uğraşıyorum. Toplumda kadının önemi daha fazla ön planda olmalıdır ve kadınlar sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlanmalıdır.

Münüse Bayram:
8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemli bir gün ancak kadın toplumda hak ettiği yerde değildir. Kadına yönelik şiddet olayları son zamanlarda arttı. Kesinlikle bu kabul edilir bir durum değildir. Şimdiki kadınlar çok daha şanslı, kendi ayakları üzerinde durabiliyor ve okuyor. Bizim zamanımızda kızları okumaya yollamıyorlardı. Kadının toplumda hak ettiği yerde olmasını istiyorum ve sadece 8 Mart’ta değil onların değer ve önemleri her zaman bilinmelidir.

Gülseren Tekdemir Turan:
Çok önemli ve anlamlı bir gün ancak kadın toplumda hak ettiği yerde değildir. Kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olmadığını düşünüyorum. Kadına yönelik şiddet olayları da artarak devam ediyor. Bu kesinlikle kabul edilir bir durum değildir ancak günümüzde hala bu sorunla sıkça karşılaşıyoruz. Kadınların çok daha iyi ve refah içerisinde yaşayacakları bir dünya istiyoruz.

Satı Erkoçak:
Kadınların değerini ve önemini bir güne sığdırmak mümkün değildir. Tabi ki 8 Mart anlamlı bir gün ancak kadınların değeri bir gün değil her gün bilinmelidir. Bütün varlığın sebebi olan kadınları sadece 8 Mart günü hatırlamak doğru değildir. Bütün yükü çeken kadınlardır. Gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının biran önce son bulmasını istiyorum. Ayrıca kadına yönelik şiddet kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. Bu gibi konularda yasaların daha ağır cezalar vermesini istiyorum.

Pembe Sinekçi
Kadınlar toplumda hak ettiği yerde değildir. Kadına yönelik şiddet olayları da artarak yaşanıyor ve bu kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. Kadınlar narin varlıklardır ve onlara iyi davranılması gerekiyor. Şiddet her zaman yuva yıkıcı bir eylemdir. Ev kadınlarının işlerinin çok daha zor olduğunu söyleyebilirim. Evde olan kadınlar hem ev işi hem de çocuk veya torunlarla ilgilenmek durumunda olduğu için işleri biraz daha zordur. Dileğim kadınların hak ettiği değeri gördüğü bir dünyada yaşamasıdır.

Hasibe Elagöz:
8 Mart Dünya Kadınlar Günü onur ve gurur verici bir gündür. Kadın toplumun temel taşıdır ancak toplumda hak ettiği değeri ne yazık ki göremiyor. Kadınlar toplumda çok daha iyi yerlerde olmalıdır. Kadına yönelik şiddet halen daha gelişen dünyada yaşanmaya devam ediyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyım ancak kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlanmalıdır.

Hürriyet Onbaşılar:
Kadın erkek eşitliğinin olmadığına inanıyorum. Ev hanımlarının işleri çok daha zordur. Kadın ezilen emek veren varlıklardır. Kadın ne kadar çalışsa da hakları erkekler kadar değildir. Kadına yönelik şiddet olayları artarak yaşanmaya devam ediyor ve bu kesinlikle kabul edilir bir durum değildir.
Kadınların değer ve önemleri sadece 8 Mart’ta değil her zaman bilinmelidir. Kadın idarecidir ve kadınlara daha çok haklar tanınmalıdır. Kadınların biran önce toplumda hak ettiği yerde olacakları günü bekliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473