banner564

“Büyük hata yaptı”

Hristofyas’dan Anastasiadis’e eleştiri

“Büyük hata yaptı”
banner598

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, maceraperestlikten ve önemli bir zaman kaybından sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yaptığı ortak açıklamada, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la vardıkları çok önemli görüş birliklerinin yer almadığını belirtti.
Hristofyas “Bu, Başkan Anastasiadis’in büyük hatasıdır çünkü müzakerelerin, kaldığı yerden devam etmesini istemedi. Aksine, Hristofyas-Talat görüş birliklerini iptal edeceğini söyleyerek hükümetteki ortaklarını tatmin edecek uzun süreli bir prosedür başlattı” dedi.
Haravgi, Hristofyas’ın, Kavazoğlu ve Mişaulis için önceki akşam düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmaya yer verdi.

Hristofyas AKEL’in Kıbrıs sorununun çözüm prosedürünü desteklediğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i müzakerelerin sonucuna göre çok katı şekilde değerlendireceğini kaydetti.

Kiprianu: “Uçurum genişliyor”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, farklı açıklamalar nedeniyle, Kıbrıs sorunundaki uçurumun daralmak yerine büyüdüğünü söyledi.

Kiprianu, Rum Telekomünikasyon İdaresi’ni (ATİK) ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada “Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs müzakerelerinin kaldığı yerden devam etmesini istemeliydi” dedi ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in son gelişmeler hakkında bilgi vermesi gerektiğini belritti.

Kiprianu şöyle devam etti:

“Screening denilen şeyin bile hangi noktada olduğundan haberimiz yok. Yapılmakta olan farklı açıklamalar uçurumu daraltmak yerine büyütüyor. Durumun gelişme şeklinden endişeliyiz. Gerçekten prosedürün ilerlemesini istiyorsak, özlü sonuçlar elde etmek ve Türk tarafını köşeye sıkıştırmak için müzakerelerin kaldığı yerden başlamasını talep etmemiz gerekirdi. Olguları kendimiz değiştirmek isteyerek Türk tarafına, içinde bulunduğu zor durumdan kurtulma fırsatı verdik ve o duruma kendimiz girdik.”

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474