banner564

Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte özel gençler hünerlerini sergiledi

“Yılın 365 günü farkındalık olmalı”

Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte özel gençler hünerlerini sergiledi
banner598

 3 Aralık  Dünya Engelliler Günü  ve  İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli  Rehabilitasyon Merkezi’nin dokuzuncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda faaliyet gösteren Down  Cafe’de etkinlik  düzenlendi.  

Merkeze devam eden  gençlerin gösteriler sergilediği etkinliğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Faiz Sucuoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Gürhan Uncuoğlu katıldı. 
Verilen bilgiye göre, etkinliğin açılışında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, 3 Aralık  Dünya Engelliler Günü’nde İrfan Nadir 18 yaş Üstü Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi gençlerinin geleneksel hale getirdiği etkinliklerinde, her yıl farklı duydular yaşattıklarını belitti.
Başkurt,  Sosyal Hizmetler Dairesi’ne  bağlı merkezlerde özel gereksinimli bireylerin, hayatta  daha bağımsız daha özgür  birey olarak gelişmeleri yönünde çalıştıklarını vurguladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, engelli bireyler için sadece 3 Aralık değil, yılın 365 günü  farkındalık içinde olunması  gerektiğini  belirterek,  bu  hassas konuda  toplumun  tüm  bireylerinin birlikte  hareket etmesi  gerektiğine dikkat  çekti. 
Yaklaşık 10 yıldır devlete yapılamayan  engelli  istihdamının  yapılması  için  de hükümet olarak çalıştıklarını ve dairelerde  engelli  vatandaşların  işe  başlamasını sağlayacaklarını kaydeden  Sucuoğlu “Bu konuda söz verdik  sözümüzün arkasındayız” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından İrfan Nadir 18 yaş üstü Engelli  Rehabilitasyon Merkezi’nden  gençlerin oluşturduğu koro şarkılar  seslendirdi ve pasta kesildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474