banner564

İlgiyle izlendi

Ressam Murat Çakan'ın sergisi Edirne'de açıldı

İlgiyle izlendi
banner598

Ressam Murat Çakan'ın suluboya resim sergisi, Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası listesine alınmasının 3. yılı kapsamında, Türk İslam Eserleri Müzesi'nde açıldı.

  UNESCO Dünya Kültür Mirası Alan Yönetim Başkanı ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nurçin Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, 3. yıl onuruna çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, serginin de bunların bir parçası olduğunu söyledi. 

   Selimiye Camisi ve külliyesinin sadece Türk mimarisi açısından değil, dünya yapı sanatı içerisinde de çok özel bir yeri olduğunu belirten Çelik, "Selimiye Camisi ve Külliyesi, üç yıl önce yani 29 Haziran 2011'de Kültür Bakanlığı'nın ve Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi. Bundan önceki iki yılı yine çeşitli etkinliklerle kutladık ancak bu yıl konuyu artık kutlama boyutunun dışına çıkarıp, üzerimize düşen sorumlulukları yapma zamanı. Konunun canlı kalması için konferans ve sanatlar etkinlikler düzenledik" diye konuştu.

   İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan da Edirne'ye sanatsal bir faaliyetle dönmenin mutluluk verici olduğunu aktardı.

   Lise çağlarından bu yana sulu boya resim yaptığını anlatan Çakan, "Sergideki suluboya çalışmalarım lise çağlarımdan bu yana yaptığım Edirne konulu resimler. Sergideki her tabloda kentin ayrı bir köşesini ele aldım. Öte yandan İstanbul ve dünyada ismi ve özellikleri bilinen çeşitli kentlerin tabloları da sergide yer alıyor" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 02:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474