banner564

Bakan endişeli

Şahali, olası bir UBP-DP/UG hükümetinin ekonomik protokol konusunda yeterli hassasiyeti ortaya koyamayacağını savundu

Bakan endişeli
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Şahali, UBP’nin hükümetten çekilme gerekçelerini gerçekçi bulmadığını belirtti.
Bakan Şahali, Ekonomik Protokol’ün bir gereklilik olduğunu protokol metninin bir miktar daha çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Şahali, “Olası bir UBP-DP/UG hükümetinin ekonomik protokol konusunda yeterli hassasiyeti ortaya koyamayacağı ve ülke menfaatlerini koruma noktasında duyarlı olmayacağı” endişesi taşıdığını da kaydetti.
Şahali, Ekonomik Mali protokol’ün imzalanmamış olmasının hükümetin bozulması için somut bir gerekçe olmadığını, özellikle hayati konularda UBP’nin sorumluluk almaktan kaçındığını savundu.

“Ekonomik Protokol bir gereklilik”
Ekonomik protokolün bir gereklilik olduğuna değinen Şahali, Kıbrıslı Türklerin hazım kapasitesi ve menfaatlerini öncelikle koruyan bir kıvama gelebilmesi için bir miktar daha çalışmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Sadece kaynak akışının başlaması için protokolü imzalamış olmanın gerçekçi bir yaklaşım olmadığına belirten Şahali şunları söyledi:
“Sahip olduğumuz bütçe imkanları ve ülkedeki koşullar Türkiye’yle ekonomik ve mali işbirliğini sürdürmeyi ve Türkiye’den sağlanacak kaynağı kendi yapısal dönüşümlerimizi gerçekleştirmek için en verimli bir şekilde kullanmayı zorunlu kılıyor.
Ama buradaki temel hedef Kıbrıs Türk halkının kendi kendine yeten, çağdaş devletler gibi kendi kendini yönetebilen bir kapasiteye ulaşmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile yürütülen ekonomik ve mali işbirliğinin AB değerlerini yakalamaya yönelik bir etkisi mutlaka olmalı.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474