banner564

Sokak köpekleri kısırlaştırılacak

Girne Belediyesi ile Veteriner Hekimler Birliği protokol imzaladı

Sokak köpekleri  kısırlaştırılacak
banner598
Girne Belediyesi, sahipsiz sokak köpeklerinin nüfusunun denetim altına alınması için Veteriner Hekimler Birliği ile köpeklerin kısırlaştırılması konusunda protokol imzaladı. 
Girne Belediyesi’nde gerçekleşen imza töreninde Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel ile görevli Cem Taşlıovalı da hazır bulundu. 
Girne Belediye’sinden verilen bilgiye göre, protokole Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı imza koydu. 
Protokol kapsamında ilk etapta 50, toplamda ise 100 sokak köpeği kısırlaştırılacak. 
Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında Girne’de sokak hayvanlarına karşı duyarlılık olduğuna işaret ederek, belediye olarak bu konuda hassas davrandıklarına dikkat çekti. 
Güngördü, köpeklerin denetimsiz bir şekilde artmasından dolayı bazı sorunların yaşandığını ifade ederek, sorunları çözmek için kısırlaştırma, geçici kulübe, geçici barınak ve Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Projesi konusunda çalışma yapıldığını kaydetti. 
Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı ise, yasalara rağmen köpeklerin sokağa terk edildiğini ifade etti. 
Sayılı, imzalanan protokolün diğer belediyelere de örnek olmasını diledi.

Öykü yarışmasına katılım süresi uzatıldı
Öte yandan Girne Belediyesi’nin düzenlediği “Hayalimdeki Girne” konulu öykü yarışmasına başvuru süresi ortaokul ve liselerde sınav haftası olması nedeniyle 18 Nisan Pazartesi’ne kadar uzatıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473