banner564

TDP erken seçim istiyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi, Cumhuriyet Meclisi’ndeki mevcut yapıdan bir icraat hükümeti çıkarmanın mümkün görülmediğini savunarak, en erken zamanda toplumun iradesine başvurmak gerektiğini iddia etti.

TDP erken seçim istiyor
banner598
TDP Parti Meclisi önceki gün akşam yaptığı toplantıda, koalisyon hükümetinin bozulması ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığında toplanan TDP Parti Meclisi bir takım karar aldı.
TDP Parti Meclisi’nin ürettiği kararlar şöyle: “TDP, Kıbrıs Türk Toplumunun geleceğini çözüm ve barışta, sivil demokratik ve insan haklarına saygılı bir düzende, kendi ayakları üzerinde durabilen sosyal, ekonomik ve siyasi bir yapıda görmektedir. 
TDP’nin, KKTC-TC hükümetleri arasında bir süre önce imzalanan ve Meclis'e gönderilen su temin anlaşması, yine gündemde olan ekonomik protokolün mevcut hali, temel kurumlarımızın özelleştirilmesi, İnsan Hakkı ihlalleri içeren güvenlikle ilgili 7 Yasa Tasarısı ve vatandaşlık gibi konularda geri adım atmayacağı hassasiyetleri mevcuttur. TDP, bu hassasiyetleri doğrultusunda halkın kendisine yükleyeceği her türlü sorumluluğu üstlenmeye devam edecektir. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473