banner564

Merit Park Hotel, 50 ülkeden 600’e yakın tavla ustasını ağırladı

Şampiyon Fransız Stepler

Merit Park Hotel, 50 ülkeden 600’e yakın tavla ustasını ağırladı
banner598

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin öncü oteller zinciri Merit Turizm Grubu ile Dünya Tavla Federasyonu (WBF) işbirliğinde, dünyanın en büyük modern tavla organizasyonu düzenlendi.

Son altı yıldır gerçekleştirilen ve bir kez daha yüzde 100 misafir memnuniyeti hedeflenerek en küçük bir detay dahi atlatılmadan düzenlenen 6. Merit Açık Uluslararası Tavla Şampiyonası, tüm tavla severlerin büyük memnuniyet bildirdiği Merit Park Hotel’de gerçekleşti.
ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Fransa, GKRY, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Norveç, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tayland, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan başta olmak üzere 50 ülkeden 600’e yakın oyuncunun katılımı ile dev bir turnuvaya dönüştü.
Aralarında 2014 Dünya Şampiyonu olan Akiko Yazawa’nın da bulunduğu şampiyonaya ilgi oldukça büyüktü. 4 Kasım 2018 tarihinde finali yapılan turnuvada 1. Fransız Franck Stepler ve 2.  yine Fransız asıllı Aurelien Bonnet oldu. 
Geçen seneye oranla ve bu senede katılımın yoğun olduğu su altı tavla turnuvası da yapıldı. Wetgammon adıyla düzenlenen Havuz Turnuvası’na 14 oyuncu katıldı. Özel olarak tasarlanan tavla masası ve takımının etrafında dalış ekipmanlarıyla mücadele edilen yarışmaya ilgi yüksekti. Su altındaki yarışmanın galibi ise İngiltere’den Tim Line  oldu. 

Bir ilk
Dünya Tavla Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen turnuva, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanıtımı için önemli bir etkinlik olarak gösteriliyor. 
WBF Genel Sekreteri Marco Fornasir ve WBF Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu direktörlüğünde gerçekleşen turnuvanın ödül havuzuna Merit Park Hotel’de 40 bin Euro ilave ödül katkısında bulundu.
Final günü katılımcılar için özel olarak yapılan partiye katılan oyuncular doyasıya eğlenip, turnuvanın stresini attı.
6. Merit Açık Uluslararası Tavla Şampiyonası’na katılan yaklaşık 600 profesyonel oyuncunun beraberindekilerle birlikte Kuzey Kıbrıs’ta özel bir turizm hareketliliği oluşturuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474