banner564

Bir rekor daha

2017 yılında 281 kadın şiddet gördü, 5 kadın ise cinayete kurban gitti

Bir rekor daha
banner598

     Okuma yazma oranı yüzde 95’i aşan KKTC’de yaşanan kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının yanı sıra çocuklara yönelik cinsel tecavüzler KKTC’nin profilini olumsuz yönde etkiliyor.

   Geçtiğimiz yıl içinde 281 kadının şiddet gördüğünü, 5 kadının ise cinayete kurban gittiğini açıklayan Kıbrıs Türk Tabipleri Başkanı Özlem Gürkut, bunun bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Gürkut;  cinsiyete dayalı şiddet ve çocuk istismarı konularında toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi. 
    Her 3 kadından birinin ev içi fiziksel şiddete maruz kaldığına işaret eden Gürkut, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin biran önce teşkilatlandırılması gerektiğini belirtti.
Gürkut, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin konuyla ilgili uzmanlar, örgütler, kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaya ve yürütülecek çalışmalarda üzerine düşen sorumluluğu alıp, öncülük etmeye hazır olduğunu kaydetti. 
   Kıbrıs Türk Tabipleri Başkanı Özlem Gürkut, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda gündeme gelen şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin birçok kesimi harekete geçirdiğine işaret eden Gürkut, genelde toplumsal şiddet, özelde ise en çok kadına yönelik şiddet olarak karşımıza çıkan cinsiyete bağlı şiddetin yaşam kayıpları gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilen halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. 
 Gürkut, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin resmi verilerine göre 2017 yılında KKTC'de 281 kadının şiddet gördüğünü, 5 kadının ise cinayete kurban gittiğini belirtti.
Gürkut “Şiddeti önlemek için, devlet, koruyucu, önleyici sosyal politikalar hayata geçirmelidir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi biran önce teşkilatlandırılmalıdır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474