banner564

O bir Cumhuriyet kadını

Merit Royal Otel’de düzenlenen etkinlikte Oğuz Karakartal, Hasene Ilgaz’ı anlattı

 O bir Cumhuriyet kadını
banner598
Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, üyelerini Merit Royal Otel’de ağırladı.
Dernek başkanı Ferdiye Ersoy’un yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan çay partisi Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın sunumu ve Bügem Tekakpınar’ın müzik dinletisiyle devam etti.
Ferdiye Ersoy yaptığı konuşmada etkinliğe katılan misafirlerine ve Merit Royal ailesine teşekkür ederken, 1990 yılında kurdukları ve gönüllü olarak sürdürdükleri Anneler Merkezi’nin önemini vurguladı.
Prof. Dr. Oğuz Karakartal sunumunda Cumhuriyet kadını Hasene Ilgaz’ın Kıbrıs Türk kadınına kattığı değerler ve Kıbrıs ziyaretindeki izlenimlerinden kesitler sundu.
Atatürk ilke ve inklaplarına gönülden bağlı olan Hasene Ilgaz, çok yakın arkadaşı gazeteci ve yazar İffet Halim Oruz ve beraberlerindeki toplam 55 öğretmenden oluşan bir heyetle 20 Temmuz 1948 yılında, Kıbrıs adasına gerçekleştirdikleri resmi ziyaretin detaylarını da anlatan Prof. Dr. Oğuz Karakartal, sunumunun sonunda kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.
Dernek başkanı Ferdiye Ersoy’un da öğrencisi olan Bügem Tekakpınar sesiyle etkinliğe katılanlara unutulmaz bir müzik dinletisi sundu.




Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474