banner564

‘Yuvarlak masa’ tepkisi

Akıncı’nın Berlin’e davet edilmesi Rumların moralini bozdu

‘Yuvarlak masa’ tepkisi
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Friedrich Ebert Foundation Vakfı’nın davetlisi olarak 
12 Nisan’da Almanya’ya davet edilmesi ve  bu çerçevede Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’la da görüşecek olması Rum liderliğini rahatsız etti.
   Haberi; “Berlin Akıncı’yı Davet Ediyor… 12 Nisan’da Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’le Görüşecek” başlığıyla manşete çeken Kathimerini gazetesi, Akıncı’nın, adı geçen Vakıf tarafından “Yeniden Birleşmeden Önce Kıbrıs-Müzakerelerin Etkin Son Aşaması” konulu yuvarlak masa toplantısına davet edildiğini aktardı.
   Gazete, Akıncı-Steinmeier görüşmesinin de, Akıncı’nın Berlin’de olacak olması vesilesiyle ayarlandığını, ancak Steinmeier’in, daha geçen hafta (18 Mart) Berlin’de görüştüğü Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’e bunu bildirmediğine dikkat çekti, özetle şunları yazdı:
   “Kıbrıslı Türk liderin, Alman yetkiliyle görüşme gündemi henüz öğrenilemedi, ama yuvarlak masa toplantısında Akıncı, müzakereler oldukça ilerlemiş ve geriye çok az konu kalmış olsa da ciddi zorluklar olduğu temelinde, müzakerelerdeki durumu ve kendine göre daha ne yapılması gerektiğini ortaya koyacak.
   Kıbrıslı Türk liderin, Alman Dışişleri Bakanı ile görüşmesi, halen Lefkoşa’da büyük hoşnutsuzluk yarattı. Gazetemize söylendiği üzere, daha önceki hafta Brüksel’deki AB zirvesinde Türkiye’nin müzakere başlıklarından, 2009’da tek yanlı ‘dondurduklarının’ açılması için Lefkoşa’ya ağır baskı yapan ülkelere Almanya’nın liderlik etmesi nedeniyle bu haber, Kıbrıs Hükümeti açısından oldukça hassas bir dönemde gelen bir haberdir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474