banner564

Maliyetler düşecek

Rum Denizcilik Müdürü Kazakos, limanların açılması halinde Türk ürünlerini gemilerle Avrupa’ya taşıyabileceklerini söyledi

Maliyetler düşecek
banner598
 Rum Denizcilik Odası Genel Müdürü Thomas Kazakos, Türk ambargosunun kalkmasının birçok tarafın işine yaracağını savundu.
   Haftalık olarak yayımlanan Kathimerini gazetesine konuşan Kazakos, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki son zirve toplantısı çerçevesindeki görüşmelerde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum bandıralı gemilere karşı uzun yıllardır süren “yasadışı” Türk ambargosunun kalkması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdiğini söyledi.
Kendilerinin bu konudaki tezlerinin sabit olduğunu belirterek, AB’nin temel ilkelerinin ihlal edildiğini iddia eden Kazakos, günün sonunda Türk ihracat ve ithalat tüccarlarının çıkarlarının sınırlandırılmasının da söz konusu olduğundan bahsetti.
    Kıbrıs’ın Türkiye kıyılarına sadece 70 deniz mil uzakta olduğuna işaret eden Kazakos, Güney Kıbrıs’ın, hizmetlerin maliyet ve kalitesi de göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye’ye ve Türkiye’den Rum bandıralı gemilerin nakliye aracı olarak faaliyet gösterebileceğini söyledi.
Türk ambargosunun kalkmasının kesinlikle Rum bandıralı gemiler ve limanlarına, ayrıca Avrupalı tüketiciye de katkısı olacağını belirten Kazakos, çünkü malların, Türk malı olsun, Avrupa malı olsun, ülkeler arası nakledilebileceğini ifade etti.
   Bir telefonla Türk ambargosunun kalkabileceğini iddia eden Kazakos, ambargonun kalkmasının; bunun, en elle tutulur güven yaratıcı önlem olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, Kıbrıs sorununun çözümünde yaratacağı hareketliliğin ötesinde, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine de ivme kazandıracağını savundu.
   Kazakos, ambargoların kalkmasıyla, Rum Hükümeti’nin tek yanlı olarak dondurduğu başlıkların hemen açılabileceğini ve Türkiye’nin diğer başlıklarına siyasi bir ivme kazandıracağını belirterek, aynı zamanda Kıbrıs sorununun çözümü çabaları çerçevesinde iki toplum arasında daha iyi bir güven ortamı yaratacağı değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473