banner564

Öğrenciler bu etkinliği sevdi

Nar ve nar suyunun faydalarının anlatıldığı seminerlerin sonuncusu yapıldı

Öğrenciler bu etkinliği sevdi
banner598
Melin DOBRAN
Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği, Avrupa Birliği Projesi kapsamında başlattığı ‘Sağlıklı Yaşam ve Nar’ konulu seminerlerin sonuncusu, geçtiğimiz gün Gazimağusa Karakol İlkokulu’nda yapıldı. Lefkoşa, Güzelyurt ve Girne’den sonra Gazimağusa’da da yapılan etkinlikte tüm okul öğrencilerine nar ve nar suyunun sağlığa faydaları ile ilgili birer broşür ve birer şişe nar suyu dağıtıldı. Birlik adına eğitim sunumlarını hazırlayan Ezgi Temeller ve Dilara Topcan’ın hazır bulunduğu seminerde, öğrencilerin soruları Diyetisten Dilara Topcan tarafından yanıtlandı. İnteraktif olarak soru cevap şeklinde geçen seminerde, öğrencilerin nar suyuna büyük ilgi gösterdikleri ve hem okullarında hem de günlük hayatlarında %100 doğal ürünler tüketmeye eğilimli oldukları görüldü. Ayrıca seminer sonrasında öğretmen ve öğrencilerin okullarında nar suyu ve benzeri doğal ürünlerin satılmasını talep ettikleri görüldü. Birlik Başkanı Erdinç Bilgin, üretimin artması ile birlikte bu taleplerin karşılanacağına inandığını ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Birliğin dağıttığı broşürlerde özetlenen narın sağlığa faydalarını şu başlıklar altında toplayabiliriz: 
1) Kalp ve damar sağlığı, kolesterol, tansiyon ve damar setliği: damarlarda plag oluşumunu önler, LDL/HDL kolesterol oranını düşürür, tansiyonu düşürür, iltihabı azaltır ve kalp sağlığını korur.
2) Başta meme, prostat, ciğer, kolon, deri ve pankreas olmak üzere kanser hastalıklarına karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri mevcuttur. 
3) Derimizi ultraviole ışınların zararlı etkilerine ve deri kanserine karşı korur. 
4) Dializ hastalarının yaşadığı komlikasyonları azaltır. 
5) Düzenli nar veya nar suyu tüketimi Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatır. 
6) Osteoartit hastalarında kıkırdak bozulmasını engelleyebilir. 
7) Düzenli nar ve nar suyu tüketimi metabolik sendrom, obezite ve diyabet hastalıkları ile mücadele edebilmemize olumlu katkı sağlar ve damar sertliği oluşumunu önler.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474