banner564

“Kıbrıslıların yararına olacak”

TDP ve AKEL, çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla ortak çalışma grubu kurulmasını kararlaştırdı

“Kıbrıslıların yararına olacak”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, milletvekilleri Mehmet Çakıcı ve Hüseyin Angolemli ile Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci’den oluşan TDP heyeti, dün Andros Kiprianu başkanlığındaki AKEL’i ziyaret etti.
İki parti lideri, görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, böylesi kritik bir süreçte AKEL yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görüşmeyi “oldukça yararlı” olarak niteledi.
Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Kıbrıs’ta yeni bir dönem başladığını belirten Özyiğit, bu yeni dönemde tüm çözüm ve barış güçlerinin işbirliği ve güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Akıncı’nın seçilmesiyle KKTC’de olumlu bir hava oluştuğunu anımsatan Özyiğit, aynı olumluluğu Güney Kıbrıs’ta da görmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.
“Bölünmüşlüğün, Kıbrıslıların yararına olmadığını ve Kıbrıslıların çok acılar çektiğini biliyoruz. Bunun artık son bulmasını ve adanın yeniden birleştirilmesini istiyoruz” diyen Özyiğit, geçmişte üzerinde uzlaşılan konuların ve yakınlaşmaların dikkate alınmasını çok önemli bulduklarını ifade etti.
Cemal Özyiğit, TDP ile AKEL’in bu yeni süreçte ortak bir komite oluşturarak ve daha yoğunlaştırılmış bir işbirliği içerisine girerek, gerek liderlere çözüm yönünde yardımcı olmak, gerekse de her iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin sürece katkısını artırmak amacında olduklarını söyledi.


Kiprianou: Özlü bir görüşme oldu
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianou da konuşmasında, “TDP heyetiyle, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Türk toplumu liderliğine gelmesinin ardından yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs sorununa ilişkin, özlü bir görüşme gerçekleştirdiklerini” söyledi.
Kiprianu, “Biz; çözüm derken, BM kararları, iki toplum arasında varılan doruk anlaşmaları ve 2014 Şubat ayındaki ortak açıklama ile uluslararası hukuk temelinde bir çözümden bahsediyoruz ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474