banner564

Kıbrıs’ın kanayan yarası

Gülden Plümer Küçük’ü kabul eden Akıncı, “Artık acıların ve kayıpların olmayacağı yeni bir sayfa açmak istiyoruz” dedi

Kıbrıs’ın kanayan yarası
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük’ü kabul etti.
Küçük, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı yeni seçildiği görevi nedeniyle kutladı ve başarı diledi.
Küçük görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Kayıp Şahıslar Komitesi üyelerinin geçtiğimiz hafta New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdi.
Gülden Plümer Küçük, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın komiteye vereceği desteğin büyük önem taşıdığını da vurguladı.
New York’ta BM nezdinde temaslar yaptıklarını belirten Küçük, Genel Sekreter Ban’a hem çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini, hem de komitenin Türkçe, Yunanca ve İngilizce olarak yayımlayacağı kitaba önsöz yazmasını istediklerini söyledi.

Akıncı: Aydınlık bir gelecek…
Akıncı’da kabulde yaptığı konuşmada, “kayıplar” konusunun Kıbrıs’ın kanayan yarası ve acı sayfalarından biri olduğunu belirterek, artık acıların ve kayıpların olmayacağı yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.
Akıncı, Kıbrıs’taki her iki toplumun genç kuşaklarının daha güzel ve aydınlık bir gelecek paylaşması dileğini ifade ederek bunları temenniden öteye taşımalarının, cuma günü başlayacak müzakere sürecinin başarıyla sonuçlanmasına bağlı olduğuna dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, kağıt üstünde elde edilecek sonuçlardan öte adadaki toplumların bunları içselleştirmesinin ve barış kültürünü geliştirmesinin önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı da, komitenin yararlı çalışmalar yaptığını, bunların daha da verimli hale gelmesi için yapabileceklerini yapacağını vurguladı.

Akıncı, müzakere heyetini açıkladı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın başlayacak müzakerelerde Kıbrıs Türk tarafının müzakere heyetinde yer alacak isimleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere heyetinde kendisi yanında Müzakereci Özdil Nami’nin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin’in ve Dışişleri Bakanlığı’ndan 3. Katip Sertaç Güven’in yer alacağını söyledi.
Akıncı, Sertaç Güven’in not tutucu olarak görev yapacağını ve değişebileceğini; ancak geri kalan 4 ismin değişmeyeceğini ayrıca süreç ilerledikçe görüşülecek konulara bağlı olarak heyete takviyeler yapılabileceğini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473