banner564

"Kıbrıs gençliği liderlerini anlatıyor"

2010 yılından beri ortaokul ve liselerarası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren kompozisyonlar kitap haline getirildi

banner598
Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim'in 2010 yılından itibaren düzenlediği ortaokul ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren kompozisyonlar "Kıbrıs Gençliği Liderlerini Anlatıyor" başlıklı bir kitapta toplandı. 
Beş yıl boyunca düzenlenen yarışmalara katılan yüzlerce öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Kıbrıs Türk'ünün Özgürlük ve Varoluş Mücadelesinin Lideri Dr.Fazıl Küçük'ü anlattığı yüzlerce kompozisyonun yer aldığı kitap, Türk Maarif Koleji'nde düzenlenen bir  törenle takdim edildi. Törene, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Dr. Fazıl Küçük'ün oğlu Mehmet Küçük ve yarışmaya katılan okullar ile beş yıl boyunca dereceye giren öğrenciler katıldı. 
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Telsim ile güzel projelere imza attıklarını belirterek, bu projelerden güzel sonuçlar aldıklarını kaydetti. 
Fevzi Tanpınar ise yarışmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini kaydetti. Geçmişimizin iyi özümsenmesi amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Tanpınar, Milli Eğitim Bakanlığı'na, öğrencilere, ailelere ve öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür etti. 
Mehmet Küçük ise, Dr. Fazıl Küçük'ün hayatının ve hayat mücadelesinin Kıbrıs Türk'ünün özgürlük ve varoluş mücadelesi olduğunu belirterek, bu mücadeleyi anlaratak kitaba katkı koyan öğrencilere teşekkür etti. Küçük, "Bu kitap, gençlerimize, çocuklarımıza ve gelecek nesillere bir referans olarak kalacaktır. Telsim ailesine yaptığı maddi ve manevi katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474