banner564

İngiltere dehşeti yaşadı

Ariana Grande’nin Manchester Arena’daki konserinde meydana gelen patlama sonucunda ölü ve çok sayıda yaralının olduğu açıklandı

İngiltere dehşeti yaşadı
banner598
İngiltere’nin Manchester kentinde, Manchester Arena’da gerçekleştirilen ABD’li şarkıcı Ariana Grande konseri sırasında patlama oldu. Konser alanındaki insanlar tahliye edilirken, olayın terör saldırısı olduğu düşünülüyor.
İngiliz medyasında yer alan bilgilere göre Manchester Arena’da İngiltere saatine göre dün gece 10.30’da meydana gelen iki ayrı patlamada en az 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu iddia edildi.
Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi. 
Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.
Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktararak, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulansın gelip gittiğini ifade etti.

Polis ölü ve yaralı olduğunu doğruladı…
Manchester polisi, olayda ölü ve yaralılar olduğunu teyit etti ve 'bölgeden uzak durulması' uyarısında bulundu.
Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında salonda bulunan görgü tanıkları, çok büyük bir patlama sesi duyulduğunu söyledi.
BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, konser salonunda '30 kişinin hareketsiz bedenini gördüğünü' ifade etti. 

“Güle güle Manchester” dedi patlama oldu 
Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi" dedi.
Görgü tanığı, "Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

'Dışarı çıkarken kapıda patlama oldu'
Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Catherine Macfarlane, "Dışarı çıkıyorduk tam kapının önündeyken çok büyük bir patlama yaşandı herkes çığlık atıyordu" dedi.
Macfarlane, patlama sesinin duyulmasıyla salondaki kalabalığın 'panik halde çığlık atarak salondan çıkmaya çalıştığını' söyledi.

Balon veya hoparlör patladı…
Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474