banner564

Veliler ateş püskürüyor

19 Mayıs kutlamaları için Mehmetçik’ten, Lefkoşa’ya gelen ortaokul öğrencilerinin konser salonunda taciz edildikleri, sonra kavgaya tutuştukları ortaya çıktı

Veliler ateş püskürüyor
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
  Eğitim Bakanlığının çağrısı üzerine 19 Mayıs kutlamaları için Lefkoşa’ya gönderilen Mehmetçik Ortaokulu’na bağlı kız öğrencilerin, konser salonunda alkollu olduğu bildirilen bir grup tarafından taciz edildikleri öğrenildi.
  Aynı okuldan erkek öğrencilerin duruma müdahale etmeleri sonucunda iki grup arasında gerilimin tırmandığı; itişip, kalkışmaların yaşandığı, bazı öğrencilerin baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
  Yaşanan bu olay 2 gün gizli kaldıktan sonra dün velilerin okul idaresine giderek tepki koymaları üzerine ortaya çıktı.

Müdür: Keşke göndermeseydim
  Diyalog’un görüşlerine başvurduğu Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Şakir Özlü, yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Şakir Özlü, “18 Mayıs’ta Bakanlıktan bir telefon geldi. Öğrencilerinizi gönderin dediler. Ben de 2 öğretmen eşliğinde öğrencilerimi gönderdim. Ama öğrencilerimizin kortej yürüyüşü sonrası konser alanında başına böyle bir olay geldi. Keşke göndermeseydim” dedi.
  Müdür Şakir Özlü Bakanlık yetkililerine “Böyle bir organizasyon yapıyorsunuz ama hiçbir güvenlik önlemi almıyorsunuz. Ya orada silahlı kişiler olsaydı, ya bomba patlasaydı. Böyle alenen yapılmış bir organizasyon olmamalıydı” sözleriyle sitem etti.
  Şakir Özlü, Bakanlıktan Denetmen Eray Meray’ın araştırmalarını yaptığını ve 34 öğrenciden 10 öğrencinin ifadesini aldığını, diğer öğrencilerin de ifadelerini almaya devam ettiğini aktardı.
  Öte yandan Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri verdikleri ifadelerde kendilerine laf atan öğrencilerin sarhoş olduğunu iddia etti.
  Diyalog Gazetesi’nin görüşlerine başvurduğu Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme Kurulu Başkanı İley Fedai de araştırmanın yapıldığını, neyin doğru olduğunu araştırdık larını ve en kısa zamanda gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473