banner564

Yeniden görüşülecek

İzinsiz iskele inşa edenlerin, para cezasını ödeseler de dava edilebilmeleri yönündeki düzenlemede vekiller fikir ayrılığına düştü

Yeniden görüşülecek
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün saat 10.50’de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlar bölümünde, Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye Yasa Tasarısı ile ilgili komitede ivedilik tezkeresi okundu. Tezkere ile ilgili ilk sözü CTP milletvekili Salih İzbul aldı.
Salih İzbul, döner sermaye yasa tasarısının meclise geldiğini de bu gündemle öğrenmiş olduklarını ancak yasa tasarısını henüz görmediklerini belirtti. Sağlığın parça parça değil bütünlüklü şekilde çözülmesi gerektiğini yineleyerek, en önemli bacağının genel sağlık sigortası olduğunu vurguladı.
Sağlığın kalitesini arttırmaya, rayına oturmaya çalışırken, önce sistemin oluşturulması gerektiğini kaydeden İzbul, döner sermayeye nasıl kaynak sağlanacağının da detaylı şekilde açıklanması gerektiğini söyledi.Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da söz alarak, Döner Sermaye Yasa Tasarısı’nın ilgili komitede ivedilikle görüşüleceğini belirterek, yasa tasarısının sendikanın da onayı ile geldiğini hatırlattı.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık reformundaki ilk adımın böylelikle atılmış olacağını belirterek, tasarıyla ilgili detaylı görüşmelerin önce komitede sonrasında da Genel Kurul’da ele alınacağını söyledi. Genel Sağlık Sigortası ile çalışmaların devam ettiğini belirten Sucuoğlu, bu tasarının da yaz tatili içerisinde olağanüstü bir oturumda yasalaştırılabileceğini kaydetti. Tezkere daha sonra kabul edildi. Yayın Yüksek Kurulu 2017 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla onaylandı. 

Para cezasını ödemek yetmiyor
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, İskeleler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüştü. Tartışmalı geçen toplantıda tasarıyla ilgili değişiklik önerisinde bulunuldu. İvediliği olmayan tasarının üçüncü görüşmesi ve bütününü oylanması bir sonraki birleşimde yapılacak.
Meclis Genel Kurulu’nda dün izinsiz yapılan iskelelere idarenin doğrudan para cezası verebilmesini, daha önce 100 Kıbrıs Lirası olan ve mahkeme tarafından verilebilecek cezanın asgari ücretin 20 katına kadar çıkarılmasını ve mahkeme yolunun da aynen devam etmesini düzenleyen “İskeleler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” görüşüldü.
Meclis’teki görüşme sırasında bazı milletvekilleri tasarıda gördükleri eksiklikleri dile getirirken, tartışmalar sonucunda, izinsiz inşa edilen iskelelere verilen para cezasını belirtilen sürede ödeyip ödemediğine bakılmaksızın konunun mahkemeye taşınabilmesini düzenleyen bir değişiklik yapıldı.
Buna göre, izinsiz iskele yaptığı için para cezası alan bir kişi, bu cezayı ödese de dava edilebilecek.
Tasarıda yer alan geçici maddeyle ise halihazırda izinsiz başlatılmış işlemlerin de yasa kapsamına gireceği öngörülüyor.
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ da ilgili maddenin değiştirilmesi için bir öneri sundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Tasarının üçüncü görüşmesi ve bütünün oylanması ise ivediliği olmadığı için bir sonraki birleşime bırakıldı. 

Güvenlik Kamu Görevlileri 
Ardından Meclis Genel Kurulu’nda Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülmeye başlandı. Tasarı, madde madde okunarak kabul edildi. Daha sonra gruplar arası mutabakat sonucu Meclis Genel Kurulu dünkü birleşimini tamamladı. Bir sonraki birleşim bugün saat 10.00’da yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474