banner564

Öğrencilere süt dağıtıldı

Akdoğan’da gerçekleştirilen etkinliğe Çavuşoğlu ve Berova da katıldı

Öğrencilere süt dağıtıldı
banner598
Yılmaz YAKAR
   Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK), Dünya Süt Günü ve 21-27 Mayıs Dünya Süt Haftası çerçevesinde Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda etkinlik gerçekleştirdi.
   Etkinliğe , Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katılarak, 5’inci sınıflarla birlikte süt ve süt ürünleri ağırlıklı kahvaltı yaptılar.
   Etkinlikte, Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun, Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk da hazır bulundu.
   Çocuklara süt dağıtılan etkinlikte konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, tüm standartları hayata geçirmek için bütün gayretleriyle çalıştıklarının altını çizerek, “Süt içelim, süt içirelim” mesajı verdi.
   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, Dünya Süt Haftası’nda hedeflerinin en büyük nimetlerden biri olan süt ve süt ürünleri hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
   SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun ise, süt ve süt ürünlerinin beslenme açısından mükemmel gıda, hayvansal besin ve kalsiyumun ana kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473