banner564

“Yanlış anlaşıldık”

İnci Aşçı’yı araçla takip ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 5 zanlı teminatla serbest bırakıldı ve haklarındaki iddiaları yalanladı

“Yanlış anlaşıldık”
banner598
Girne’de Kahve Deryası isimli iş yeri sahibi İnci Aşçı ile çalışanını araçla takip ettikleri iddia edilen Timur Görkem Kılıç, Kaan Durmaz, Muammer Kuyumcu, Alperen Raylaz, Muhammet Ali Çetin ile şikâyet üzerine olay yerine gelen polisleri darp eden Mehmet Şerif Yalçın hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Zanlılar üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Mahkeme, zanlıların 2 bin TL nakit teminat yatırması, 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.
Girne’de meydana gelen olayda, 5 zanlının Hasan Özaydın’ı takip ettikleri, Özyadın’ın polisi aradığı ve olay yerine giden Mehmet Şerif Yalçın’ın karakola çağrılması üzerine direnip polis memurunu darp ettiği, Alperen Raylaz’ın da Müfettiş Muavini İrfan Türk’ün boğazını sıkarak polisi görevinden men etmeye çalıştığı aktarılmıştı.


Şahsuvar: Hasan olayı yanlış anladı
Duruşmanın ardından zanlılar adına açıklama yapan Aykut Ali Şahsuvar, olayın Kahve Deryası sahibi ile ilgili olmadığını, takip edildiğini düşünen Kahve Deryası çalışanı Hasan Özaydın’ın yanıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Tutuklanan şahıslar Hasan Özyadın’ın arkadaşlarıdır. Hasan Bey arkasından gelen aracın içindekilerinin kim olduğunu bilmediği için takip edildiğini düşündü. Araç dönüş yapıp kendi yoluna gidince takip edildiğini düşünen Hasan Bey arkadan gidip araca çarptı ve polisi aradı. Oysaki onlar Hasan Bey’in arkadaşlarıdır. Mehmet Şerif Yalçın isimli arkadaşımız ise ne olduğuna bakmaya gitti araçta dahi değildi. Polis, karakola çağırınca suçlanacağı korkusu ile endişelendi ve polise karşı saygısızlık yaptı. Büyük hata olduğunun farkına vardı.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474