banner564

Başka yere taşısınlar

Güvercinlik Muhtarı Zararsız, gençlere arsa olarak talep ettikleri bölgenin Serbest Liman yapılacağını söyledi ve bu duruma tepki gösterdi

Başka yere taşısınlar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
 Güvercinlik Muhtarı Tufan Zararsız, Gazimağusa Serbest Limanı’nın, köylerine yakın bir araziye taşınacağını ve kendilerinin o alanı 281 tane gence arsa olarak dağıtılmak amacı ile belirlediklerini söyledi.
“Serbest limanı gitsinler başka bölgeye taşısınlar, köyümüzün gençlerini mağdur etmesinler” şeklinde konuşan Zararsız, yetkililerin kendileri ile görüşmeden karar aldığını savundu.
Diyalog’a konuşan Tufan Zararsız, Gazimağusa Serbest Limanı’nın bazı şikayetler üzerine şehir dışına çıkarılması kararı alındığını ve bunun içinde 3 tane bölgenin belirlendiğini söyledi. 
Zarasız, bunlardan bir tanesinin Mutluyaka ile Mormenekşe arasında bir bölge olduğunu, diğer ikisinin ise Güvercinlik bölgesinde olduğunu ifade etti. 
Beyarmudu Belediyesi’nin onayı ile Güvercinlik bölgesinde bir alanın tercih edildiğini anlatan Zararsız, köylünün haberi olmadan bu kararın alındığını iddia etti.
   Köylülerin kesinlikle belirlenen bölgeye serbest liman yapılmasını istemediğini belirten Zararsız, “bir bölgeyi rahatsızlıktan kurtarırken başka bir bölgeyi mağdur ediyorlar” şeklinde konuştu. 
Gereken itirazları yapmalarına rağmen projenin de onaylandığını aktaran Zararsız, 8 bin konutluk yerin serbest liman yapılarak arsası olmayan gençlerin mağdur edilmesine asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473