banner564

3 yerden vurdu

Öğrenciler arasında kız meselesi yüzünden başlayan kavga sırasında bıçağa sarılan 19 yaşındaki Ahmet Manzele, 21 yaşındaki Muhammed Öcal’ı ağır yaraladı

3 yerden vurdu
banner598
Çiğdem AYDIN
   Girne’de üniversite öğrencileri arasında kız meselesi yüzünden başlayan kavga kanlı bitti. Kavgaya karışanların en genci olan 19 yaşındaki Ahmet Manzele, 21 yaşındaki Muhammed Burak Öcal’ı 3 ayrı yerden bıçakladı. Ağır yaları vaziyette hastaneye kaldırılan Muhammed Öcal’ın durumunun ciddi olduğu bildirildi.
   Öcal’ın göğsüne, karın boşluğuna ve omuz kısmına darbe indiren Ahmet Menzele ‘Adam Öldürmeye Teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklandı. Diğer öğrenciler de ‘Kavga ve Rahatsızlık’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılırken haklarında birer gün tutukluluk alındı.
Yaşanan olayda Burak Muhammed Öcal, 23 yaşındaki Kürşat Batur Öcal, 22 yaşındaki Hüseyin Yüksel’in bir taraf, 23 yaşındaki Hasan Osama Elsennussi ile 19 yaşındaki Ahmet Manzele’nin ise karşı tarafta olup kavga ettikleri bildirildi. Kavgada Manzele’nin, Öcal’ı üç ayrı yerinden bıçakladığı kaydedildi. Olayla ilgili olarak, “Adam öldürmeye teşebbüs,  Ağır yaralama, Kanunsuz Bıçak Taşımak, Kavga ve Rahatsızlık” suçlarından yakalanan 4 zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, adam öldürmeye teşebbüs suçlamasının sadece zanlı Manzele aleyhine getirildiği belirtildi.
Sabaha karşı düello
Meselenin tahkikat Sorumlusu Kader Çamlıbelli,  mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlı Ahmet Manzele’nin, Girne’de meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs,  Ağır yaralama, Kanunsuz Bıçak Taşımak, Kavga ve Rahatsızlık suçlarından tutuklandığını söyledi. 
Tahkikat sorumlusu, zanlının dün saat 00.30 sıralarında, Girne Ali Zihni sokak üzerinde,  Hasan Osama Elsennussi ile bir taraf olup, Burak Muhammed Öcal, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel ile birbirlerine vurmak suretiyle kavga ettikleri sırada, tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 9 santim, toplam uzunluğu 20 santim olan  bıçağı  Burak Muhammed Öcal’ın göğüs  kısmına, karın boşluğuna ve omuz kısmına  sokmak suretiyle  ağır bir şekilde yaraladığını  belirtti. 

Öcal ağır yaralandı…
Olayda ağır yaralanan Burak Muhammed Öcal’ın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını, yapılana ameliyat sonrası yoğun bakıma alındığını dile getiren tahkikat sorumlusu, Burak Muhammed Öcal’ın hayatı tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.
Ahmet Manzele’nin olayın ardından yakalandığını belirten polis, zanlının gönüllü ifadesinde, söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini, tahkikatın yeni başladığını, olaya şahit olan 15 kişiden ifade alınması gerektiğini söyledi. Zanlının serbest kalması halinde, alınacak ifadeler ve tahkikata etki edebileceğini söyleyen polis, zanlı aleyhine 1 gün tutukluluk talep etti.

Zanlılar ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı
Ahmet Manzele’nin ardından meseleyle bağlantılı  “Kavga ve rahatsızlık” suçlarını işleyen zanlılar  Hassan Osama Elsennusi, Kürşat Batur  Öcal ve Hüseyin Yüksel mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Tahkikat sorumlusu Kader  Çamlıbelli, zanlıların,  Burak Muhammed Öcal’ın ağır yaralanmasıyla sonuçlanan  olayda, kavga ve rahatsızlık suçlarını işlediklerini dile getirerek, zanlıların, birbirlerine  elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle kavga edip bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptığını söyledi.
Adam öldürmeye teşebbüs olayıyla bağlantılı olan meselede tahkikatın yeni başladığını, zanlıların serbest kalmaları halinde alınacak ifadelere ve tahkikata etki edebileceğini vurgulayan tahkikat sorumlusu, zanlılar aleyhine 1’er gün tutukluluk talep etti.


Önce doktora sonra hücreye
Girne Kaza Mahkemesi yargıcı Mesut Mesutoğlu da, “Adam öldürmeye teşebbüs,  Ağır yaralama, Kanunsuz Bıçak Taşımak, Kavga ve Rahatsızlık” suçlarının, kamu da tedirginlik yaratan kamu düzenini bozan ve günden güne artarak yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı. Meselede ağır yaralanan Öcal’ın hayati tehlikesinin sürdüğünü,  zanlıların ise, serbest kalmaları halinde tahkikat ve alınacak ifadelere etki edebileceğini kaydeden yargıç Mesutoğlu, zanlılar aleyhine 1’er gün tutukluluk emri verirken, olay sırasında elinden yaralanan ve eline 5 dikiş atılan Hassan Osama Elsennusi’nin de pansumanları için doktor kontrolünden geçirilmesi emrini verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474