banner564

Sanat evrensel bir dil

Ülkede misafir olarak bulunan kadın ressamlar, Siber ve Arter’i ziyaret etti

 Sanat evrensel bir dil
banner598
 KKTC’de ilk kez düzenlenen “Uluslararası Kadın Ressamlar Buluşmasına” katılmak amacıyla ülkede bulunan kadın ressamlar, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti.
   Meclisten verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Siber, sanatın evrensel bir dil olduğunu ifade ederek “dünyayı sanat güzelleştirir” dedi.
   Heyete eşlik eden Milletvekili ve Sanatçı Arif Albayrak da, konuşmasında birçok ülkeye kıyasla ender olarak KKTC’de Meclis Başkanının bir kadın olduğunu ve bu nedenle bu ziyaretin de çok anlamlı olduğunu söyledi.
   
6 ülkeden katılım var
   Uluslararası Kadın Ressamlar Buluşması’na katılan sanatçılar Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek organizasyona verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 
   Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 3-9 Nisan tarihlerinde sanatçı Milletvekili Arif Albayrak’ın küratörlüğünde Crystal Rocks Otel sponsorluğunda ilk kez düzenlenen organizasyona katılan 6 farklı ülkeden ressam, Gazimağusa’nın tarihi yerlerini dolaştı ve Başkan İsmail Arter ile görüştü. 
  Çalışma sonunda üretilecek eserler 8 Nisan’da saat 18.00’da Crystal Rocks Otel’de açılacak sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474