banner564

“İhlale izin verilmeyecek”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek yanlı faaliyetleri kaygı verici” denildi

“İhlale izin verilmeyecek”
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin 5 ve 6 Nisan'da uluslararası hidrokarbon şirketleri ve konsorsiyumlarıyla keşif ve üretim sözleşmeleri imzaladığını, bu durumun kaygı verici ve kabul edilemez olduğunu bildirdi. Bakanlık,"Bahsekonu sahalar arasında yer alan 6 numaralı parselin önemli bir bölümü Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde kalmaktadır. Yabancı şirketlerin deniz yetki alanlarımızda izinsiz hidrokarbon arama ve çıkarma faaliyetlerinde bulunmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıs Türkleri'nin haklarını hiçe sayarak, 5 ve 6 Nisan tarihlerinde bazı uluslararası hidrokarbon şirketleri ve konsorsiyumlarıyla keşif ve üretim sözleşmeleri imzalamıştır. Kıbrıs Rum tarafının, esasen Kıbrıs Türk halkıyla yeni bir ortaklık kurma yönünde, güçlü siyasi irade sergilemesi beklenen bir dönemde, Ada'nın yegane sahibi gibi davranmakta ısrar ederek tek yanlı faaliyetlerini sürdürmesi, kaygı verici olduğu kadar kabul edilemez bir durumdur. Bu konuda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada dile getirilen hususların tamamına katılıyor, Kıbrıs Türk tarafının haklı kaygılarını ve infialini paylaşıyoruz. Hatırlanacağı üzere hidrokarbon şirketlerinin Kıbrıs Türkleri'nin de haklarının bulunduğu deniz sahalarında faaliyet göstermelerinin sakıncalarına geçmişte tarafımızca da defaatle dikkat çekilmiştir. Ayrıca, bahsekonu sahalar arasında yer alan 6 numaralı parselin önemli bir bölümü Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde kalmaktadır. Yabancı şirketlerin deniz yetki alanlarımızda izinsiz hidrokarbon arama ve çıkarma faaliyetlerinde bulunmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir."

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473