banner564

Devam etmemeli

Ertuğruloğlu, mevcut müzakere süreçleri ile Kıbrıs Türk halkının 50 yılının çalındığını belirtti

Devam etmemeli
banner598
  Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakereden kaçmadıklarını ancak artık başarı şansı olan bir müzakere süreci yapmak istediklerini söyledi. Ertuğruloğlu, mevcut müzakere süreçleri ile Kıbrıs Türk halkının 50 yılının çalındığını, bu yüzden aynı şartlarda Kıbrıs müzakerelerine devam etmenin Kıbrıs Türk halkının geleceğinin belirsizlik içinde ve ambargo ile izolasyon altında ezilmesinin devamına onay vermekten başka bir şey olmayacağını kaydetti.
   Rum tarafının devlet, Kıbrıs Türk tarafının da toplum olarak görüldüğü bir müzakere sürecinde başarı elde edilemeyeceğine işaret eden Ertuğruloğlu, “Daha fazla zamanımızın çalınmasına izin vermemeliyiz. Geçen bu 50 yıldan sonra artık müzakere etmek de sorgulanmalı. Bir ortaklığa toplum olarak değil, devletimizle girmeliyiz, buna varız” diye konuştu.
   Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BRT’de yayınlanan “Gündem Artı” programına konuk oldu. Ertuğruloğlu, programda, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin sorularını yanıtladı ve 11 Nisan’da yeniden başlaması öngörülen müzakerelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
   Ertuğruloğlu, taraflardan gelen açıklamalara bakıldığı zaman Kıbrıs müzakere sürecinin kesin olarak 11 Nisan’da başlayacağını söyleyemeyeceğini kaydetti.
   Ertuğruloğlu, müzakerelerin seyrinin, Rum tarafının Cuma günü yapacağı Meclis toplantısında alacağı karara bağlı olarak belli olacağını ifade ederek, kendi görüşünün; Rum tarafının Enosis kararını iptal etmeyeceği yönünde olduğunu söyledi.
   Rum tarafının Enosis kararını Eğitim Bakanlığı'na aktarabileceğini ancak tamamen ortadan kaldıracağına inanmadığını ifade eden Ertuğruloğlu, bunun da müzakerelere başlamak için bir “oyun” olacağına işaret etti.
   Çünkü Rum tarafının, önü açık müzakerelerin durmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, Rum tarafının tek hedefinin; Kıbrıs Türk halkını müzakere masasına, önü açık bir şekilde hapsetmek, başka kararlar almasına fırsat tanımamak, izolasyon altında ezmek ve Türkiye'yi suçlamak olduğunu vurguladı.

“Azınlık hakları için mi döneceğiz?”
   “Masaya azınlık hakları almak için mi döneceğiz?” diye de soran Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkını azınlık gören Rum liderin özür dilemesi gerektiğini ve Kıbrıs Türk halkının adada eşit ortak olduğunu söylemesi gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474