banner564

“Bedeli varsa öderim”

Denktaş vatandaşlık konusunun hassas olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğine dikkati çekti

“Bedeli varsa öderim”
banner598
 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, vatandaşlıklar konusunda oldukça hassas olduğunun kaydederek, bu konunun istismar edilmemesi gerektiğini söyledi. Denktaş, “Ne gocunuyorum, ne de çekiniyorum, verilen tepkiye şaşırıyorum. Sürekli bu insanları ötekileştirmek bizi daha da ayrıştırmak olur. Bu, insanlık ayıbıdır. Utanacak hiçbir şeyimiz yok. Ödenecek bir bedel varsa ben ödemeye hazırım” ifadesine yer verdi.
Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren Denktaş, emekli maaşlarından yapılan kesintiler konusunda da açıklama yaptı. Denktaş, bin TL altında alacak emeklilere ödemenin Haziran ayında, bin TL ile 3 bin TL arasında alacak emeklilere ödemenin Temmuz ayında, 3 bin ve üzeri alacak emeklilere ödemenin yarısının Ağustos, diğer yarısının da Eylül ayında yapılacağını açıkladı. Serdar Denktaş, “Eylül ayında bu olayı sonuçlandırmış olacağız” dedi.

Kimlere vatandaşlık veriliyor?
Serdar Denktaş, hem sağlık, hem güvenlik soruşturması temiz gelen ve 11 çalışma izni mührü bulunan insanların vatandaş yapıldığını kaydederek, “Bakanlar Kurulu’nda verilen vatandaşlıktan burada doğmuş, burada büyümüş daha çok 18 yaşını geçmiş bu memleketin çocukları yararlandı” dedi.
   Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın masasına geldiğini ancak henüz daha ‘Beyaz Kimlik Yasa Tasarısı’nın gelmediğini belirten Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, DP’nin aklında var olan ‘Beyaz Kimlik’ uygulamasının şunları içermesi gerektiğini söyledi:
   “15-20 sene evvel buraya çalışmak için gelmiş ailelerin, burada doğmuş veya bebek yaşta buraya gelmiş çocuklarına biz vatandaşlık verelim. Çünkü o çocuklar bizim de evlatlarımız, bizim kültürümüzle doğmuş büyümüşler.
   Anne-babalarına ise seçme seçilme hakkı hariç tüm vatandaşlık haklarından faydalanacak bir Beyaz Kimlik verelim. Bizim aklımızdaki Beyaz Kimlik uygulaması bu şekildedir. CTP döneminde yürürlüğe giren Beyaz Kimlik uygulaması kimseyi memnun etmedi. Hiçbir sosyal haktan faydalanmayan bu insanlar bu kimliği almaya dahi gitmedi.”

“Birikim Özgür en sevdiğim insanlardan biri ama…”
Serdar Denktaş en fazla eski Maliye Bakanı Birikim Özgür tarafından eleştirilmesini ise; “En sevdiğim insanlardan biri ama bu konularda henüz tecrübesiz. Bizi izlemeye, izleyerek tecrübe kazanmaya devam etsin. Gölge etmesin başka ihsan istemem” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473