banner564

Sağlıklı besleniyorlar

The American Future Pre-School minikleri kendi sebze bahçelerini oluşturdu

Sağlıklı besleniyorlar
banner598
GAÜ Okullar Grubu’na bağlı “The American Future College” bünyesinde yeralan “The American Future Pre-School” öğretmen, öğrenci ile velilerden oluşan bir “Aile Tablosu” birlikteliği;  Sağlıklı beslenme ile ilgili bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
GAÜ Okullar Grubu adına yapılan açıklama şöyle; “Okulumuzun; ‘Ladybirds’ ve ‘Butteflies’ Sınıfları;  Salı Pazarı’na giderek, mevsim sebze, meyvelerini incelediler. Yaşamsal öneme sahip besin kaynaklarının çeşitliliğini gördüler. Öğretmen ve velilerimizin eşlik ettiği öğrenci grubumuz, pazar alışverişi deneyimi de yaşadılar. Okullar Grubu’muzun;  Beslenme Uzmanı ve Diyetisyeni Gizem Baloğlu ise;  çocuklarımıza,  sebze ve meyveleri tanıtarak, beslenme zinciri içerisinde önem ve  yararlarını anlattı. Baloğlu, özellikle velilere yönelik olarak ta, ‘Çocuklarda Sağlıklı Beslenme’ konulu kısa seminerinde; Sebze tüketiminin önemini vurgulayarak,  beslenme konusunda çocuklara örnek model oluşturmalarının gereğinin altını çizdi. Seminer bitiminde;  Sağlıklı Beslenme kuralları ve örnek menü tabağının nasıl olması yönünde tavsiyeler aktarırılırken, alışveriş sırasında satın alınan yiyecekler de neşe içerisinde hep birlikte yenildi.”
Bu arada, GAÜ Okullar Grubu’ndan verilen bir ek bilgide; Çeşitli sebze ve meyve fidelerinin okul bahçesinin bir bölümüne ekilmesi veya dikilmesi ile; öğrencilerinin sağlıklı besin tüketebilmesine katkıda bulunacağı inanılan,  organik bir sebze ve meyve bahçesi oluşturmasına yönelik ilk adımın da atıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474