banner564

En önemli sebep hatalar silsilesi

Tabipleri Birliği Yönetim Kurulları Konseyi, üç kişinin ölümü, 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası konusunda değerlendirme yaptı

En önemli sebep hatalar silsilesi
banner598
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulları Konseyi, çalışma hayatında iş kazalarını engellemede, işçi sağlığı ve meslek hastalıklarından korunmada bu konuda eğitim alan hekimlerin olması gerektiğini belirtti.
Yaşanan son olayın trafikte yaşanan olumsuzlukların aslında bir halk sağlığı sorunu olduğunu bir kez daha vurguladığı kaydedilen açıklamada, konsey olarak tüm bu yaşananları konusunda yetkileri göreve çağırdı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulları Konseyi adına Başkan Dr. Kenan Arifoğlu, üyeler Dr. Minel Özen, Dr. Ayşe Zeki, Değirmenlik Dağyolu’nda meydana gelen ve üç kişinin ölümü, 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası konusunda değerlendirme yaptı.
Açıklamada, “Gencecik bedenler ve emekçi bir insan, eğitimsizliğin; sorumsuzluğun; hatalar silsilesinin ve denetimsizliğin kurbanı oldular. Bu ülkenin insanının gerek fiziksel gerekse de psikolojik yaralarını saran tabipleri olarak, bizleri de bu elim çarpışma çok derinden etkiledi ve artık harekete geçme zamanı olduğunu bir kez daha hatırlattı” ifadeleri kullanıldı.
Çarpışmanın meydana geldiği bölgenin özellikleri, yol koşulları, çarpışmaya karışan taraflar/kişiler incelendiğinde “ihmaller zinciri” yaşandığının görüldüğü kaydedilen açıklamada, taş ocaklarının çevreye verdiği zarar, niteliksiz personel alıştırılması, kuralları belirsiz öğrenci taşımacılığı, iş güvenliği ihmalleri, iş yeri hekimliği sistemi gibi konularda yaşanan sorunların görmezden gelindiği belirtildi.

Tabiplerden ortak açıklama
Öte yandan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası ortak açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği üyesi olmayan hekimlerin ülkede meslek icra etmesinin mümkün olmadığı uyarısında bulundu.
Ortak açıklamada, ülkede teşhis ve tedavi yetkisinin, mevcut yasalarla, sadece Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinden diploma almış ve 13/1976 sayılı yasa çerçevesinde Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği üyesi olan, hekim ve diş hekimlerine verilmiş bir yetki olduğuna dikkat çekildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474